«Τα πάνω κάτω» στο Twitter: Τι θα αλλάξει μετά την εξαγορά από τον Έλον Μασκ

«Τα πάνω κάτω» στο Twitter: Τι θα αλλάξει μετά την εξαγορά από τον Έλον Μασκ

Αν εντέλει προχωρήσει η εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μάσκ, η πλατφόρμα θα είναι σύντομα ιδιωτική και υπό τον έλεγχό του.

 

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ ετοιμάζεται να αποκτήσει έναντι 44 δισ. ευρώ το Twitter - σε μια εξαγορά που έχει τη δυναμική να επεκτείνει την αυτοκρατορία του και να κάνει τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη επικεφαλής ενός εκ των πιο δημοφιλών κοινωνικών δικτύων του κόσμου.

Το Associated Press αναλύει όσα θα ακολουθήσουν μετά την «εξαγορά του αιώνα»:

H πιο προφανής άμεση αλλαγή θα είναι η έξοδος του Twitter από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η εταιρεία πιθανότατα θα απαλλαγεί επίσης από την υποχρέωση να ενημερώνει τακτικά για τις δραστηριότητές της τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και τη Wall Street, ενώ ο Μασκ θα έχει μεγαλύτερη ελευθερία να κάνει μεγάλες ή μη δημοφιλείς αλλαγές.

Εάν η συγχώνευση κλείσει όπως έχει προγραμματιστεί, οι επενδυτές του Twitter θα λάβουν 54,20 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή που κατέχουν. Στη συνέχεια, οι μετοχές αυτές θα ακυρωθούν και θα πάψουν να υπάρχουν.

«Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι ο Μασκ ως ιδιοκτήτης θα είναι μπορεί πλέον να ακολουθεί τις δικές του επιθυμίες ή όποιων υπόλοιπων μετόχων παραμείνουν - κι όχι στην ευρεία βάση επενδυτών που έχει τώρα», δήλωσε ο Eric Talley, καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει διοικητικό συμβούλιο, δήλωσε ο Talley. Θα πρέπει επίσης να εξακολουθεί να ακολουθεί τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης σε επίπεδο πολιτείας, καθώς και όλους τους ισχύοντες φορολογικούς, περιβαλλοντικούς και άλλους νόμους.

Οι 4 αλλαγές που αφορούν όλους μας

Οι Νew York Times, από την άλλη, προειδοποιούν για τις τέσσερις μεγάλες αλλαγές που μπορεί να φέρει η κυριαρχία του Μασκ στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Ελευθερία του λόγου - Έλεγχος περιεχομένου

Ο Μασκ έχει εκφράσει συχνά την ανησυχία του για τον υπερβολικό έλεγχο περιεχομένου στην πλατφόρμα, την οποία έχει χαρακτηρίσει διαδικτυακή «de facto δημόσια πλατεία του χωριού».

 

Σε ανακοινώσεις του σχετικά με την συμφωνία εξαγοράς, μάλιστα, σημείωσε πως «η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής Δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται ζητήματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας».

«Θέλω να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ, βελτιώνοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες, κάνοντας τους αλγόριθμους ανοιχτού κώδικα για να αυξήσω την εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots και επαληθεύοντας την ταυτότητα όλων των χρηστών», πρόσθεσε.

«Το Twitter έχει τεράστιες δυνατότητες - ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών για να το ''ξεκλειδώσω''».

Το ερώτημα «Τραμπ»

Ο Μασκ δεν έχει σχολιάσει δημόσια πώς θα χειριζόταν την υπόθεση με το μπλοκαρισμένο λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, τα σχόλιά του για την ελευθερία του λόγου έχουν τροφοδοτήσει εικασίες ότι το Twitter υπό την ιδιοκτησία του θα μπορούσε να επαναφέρει τον λογαριασμό ο οποίος είχε αποκλειστεί από την πλατφόρμα πέρυσι μετά την 6η Ιανουαρίου 2021 και την επίθεση στο Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με το Twitter, o Τραμπ είχε παραβιάσει τις πολιτικές του υποκινώντας τη βία μεταξύ των υποστηρικτών του.

Ο αλγόριθμος

Σε ένα συνέδριο του TED τον Απρίλιο, ο Μασκ ανέπτυξε αναλυτικά τα σχέδιά του για τη μετατροπή του αλγορίθμου της εταιρείας σε ένα μοντέλο ανοιχτού κώδικα, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν πώς και γιατί εμφανίστηκαν ορισμένες αναρτήσεις στο timeline τους.

Όπως είπε η μέθοδος ανοιχτού κώδικα θα ήταν καλύτερη από το να προωθούνται και να υποβιβάζονται μυστηριωδώς τα tweets χωρίς να γνωρίζουν οι χρήστες τι συμβαίνει.

Ο Μασκ έχει επίσης επισημάνει την πολιτικοποίηση της πλατφόρμας στο παρελθόν, ενώ πρόσφατα σχολίασε με ανάρτηση στο Twitter ότι οι πολιτικές οποιασδήποτε πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης «είναι καλές εάν το πιο ακραίο 10% αριστερά και δεξιά είναι εξίσου δυσαρεστημένο».

Ποιος χρησιμοποιεί την πλατφόρμα και πώς

Πριν ο Μασκ κάνει προσφορά για να αγοράσει το Twitter, είχε εκφράσει την ανησυχία του για τη συνάφεια της πλατφόρμας.

Όταν ένας λογαριασμός δημοσίευσε μια λίστα με τους 10 λογαριασμούς Twitter με τους περισσότερους followers, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και των ποπ σταρ Τζάστιν Μπίμπερ και Κέιτι Πέρι, ο Ο Μασκ απάντησε και έγραψε:

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους ''κορυφαίους'' λογαριασμούς κάνουν tweet σπάνια και δημοσιεύουν πολύ λίγο περιεχόμενο. Πεθαίνει το Twitter;».

 

 


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Vs4fzhS
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη