Washington Post: H Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία

Washington Post: H Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία

H αμερικανική Washington Post αποκαλύπτει απειλές του Κρεμλίνου μετά τη συμφωνία για παροχή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο

Σύμφωνα με την Washington Post, η Ρωσία έστειλε αυτή την εβδομάδα επίσημο διπλωματικό σημείωμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποιώντας πως οι αποστολές οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία, ενώ προειδοποίησε για «απρόβλεπτες συνέπειες».

«Καλούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, η οποία συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια», έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη το εν λόγω έγγραφο.

Η αμερικανική εφημερίδα ισχυρίστηκε πως περιήλθε στην κατοχή της αντίγραφο της ρωσικής διακοίνωσης, η οποία φέρεται να εστάλη μετά την έγκριση εκ μέρους του Μπάιντεν νέου πακέτου οπλικών συστημάτων - αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων - που περιλαμβάνει οβιδοβόλα των 155 χιλιοστών - μια σοβαρή αναβάθμιση του πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς - αμυντικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τεθωρακισμένα οχήματα, καθώς και αντιαεροπορικά και αντιαρματικά όπλα και εκατομμύρια σφαίρες.

 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/d9F8k0g
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη