Αστέρας - Λαμία 0-2: Τρίποντο - «χρυσάφι» και φουλ για μπαράζ παραμονής!


Με σκόρερς τον Μανούσο (45΄) και τον Προβυδάκη (80') η Λαμία πήρε τρίποντο - «χρυσάφι» στην Τρίπολη επί του Αστέρα που πίεσε στο β' ημίχρονο και κρατά πλέον το... μπαράζ παραμονής στα χέρια της.

Ο Μανούσος «χτύπησε» ακριβώς στο τέλος του πρώτου μέρους
Με εξαιρετικό φάουλ του Προβυδάκη η Λαμία έφυγε με σπουδαίο διπλό

Σπουδαίο διπλό στη μάχη για την παραμονή στη Super League πήρε η Λαμία στην Τρίπολη. Με το πλασέ του Μανούσου στο 45' και την εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Προβυδάκη στο 80' η ομάδα της Φθιώτιδας επικράτησε με 0-2 του Αστέρα Τρίπολης και αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης. Πλέον η Λαμία βρίσκεται πολύ κοντά στην εξασφάλιση της προτελευταίας θέσης που οδηγεί στα μπαράζ της παραμονής καθώς χρειάζεται απλά έναν βαθμό στο ματς με την Ελαφρά Ταξιαρχία στη Ριζούπολη την επόμενη αγωνιστική.

Έτσι ξεκίνησαν Ράσταβατς και Φέστα

Ο Μίλαν Ράσταβατς για τον Αστέρα ξεκίνησε με τον Τσιφτσή στην εστία, τους Άλβαρες, Ατιένθα, Χριστόπουλο και Καρμόνα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Βαλιέντε, Κανελλόπουλο και Μιχόπουλο στον άξονα, τους Σίτο και Σονί στα δύο άκρα και τον Μπαράλες στην κορυφή. Ο Τζανλούκα Φέστα στη Λαμία παρέταξε σχηματισμό με τρία στόπερ. Στην εστία ο Σαράνοφ, στην άμυνα οι Τζανετόπουλος, Λούκας και Σιμόν, στην αριστερή πλευρά ο Σαραμαντάς, στη δεξιά ο Προβυδάκης, στον άξονα οι Τζανδάρης, Μπεχαράνο και Τιρόνε και στην επίθεση ο Μανούσος με τον Καραμάνο.

Ο Μανούσος «χτύπησε» ακριβώς στο τέλος του πρώτου μέρους
Η Λαμία ήταν αυτή που ξεκίνησε κάνοντας παιχνίδι και κυκλοφορώντας την μπάλα, όμως σταδιακά ο Αστέρας ισορρόπησε φτάνοντας με μεγαλύτερη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί απειλητικές στιγμές για τον Σαράνοφ. Η πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς πάντως ανήκε στη Λαμία με τον Μανούσο, ο οποίος στο 21' μπήκε στην περιοχή, έφτασε σε θέση βολής, αλλά το αδύναμο πλασέ που επιχείρησε, κόντραρε πάνω στον Χριστόπουλο και δεν βρήκε δίχτυα.

Οι Αρκάδες συνέχιζαν να είναι στην επίθεση, αδυνατώντας όμως να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια του Θεόδωρος Κολοκοτρώνης χωρίς σκορ, όμως ακριβώς με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών η Λαμία πήρε το προβάδισμα σε μια ανύποπτη φάση. Ο Χριστόπουλος στην προσπάθειά του να γεμίσει, καθυστέρησε, με τον Καραμάνο να βάζει την κόντρα, τον Μανούσο να επωφελείται, να προχωράει απέναντι από τον Τσιφτσή και να πλασάρει κάνοντας το 0-1 σε ένα καίριο χρονικά σημείο.

Με εξαιρετικό φάουλ του Προβυδάκη η Λαμία έφυγε με σπουδαίο διπλό

Ο Αστέρας με την έναρξη του δευτέρου μέρους μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες που δεν είχε μπορέσει να φτιάξει σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Στο 47' ο νεαρός Μιχόπουλος έπιασε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής που δεν βρήκε στόχο και ένα λεπτό αργότερα χρειάστηκε μια σπουδαία επέμβαση του Σαράνοφ σε σκαστή κεφαλιά του Μπαράλες έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σίτο για να κρατήσει η Λαμία το 0-1. Οι Αρκάδες συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι και να βρίσκονται συνεχώς στην επίθεση, με τη Λαμία να αμύνεται.

Το σκηνικό δεν άλλαζε με τον Αστέρα να πιέζει, αλλά τη Λαμία να «χτυπάει» από το... πουθενά και να φεύγει από την Τρίπολη με ένα σπουδαίο διπλό. Ο Ρόμανιτς που είχε περάσει αλλαγή πήρε φάουλ σε εξαιρετική θέση από τον Ιγκλέσιας. Ο Προβυδάκης ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα με το δεξί συστημένη στη γωνία του Τσιφτσή για το 0-2. Το δεύτερο τέρμα της Λαμίας τελείωσε ουσιαστικά την αναμέτρηση με την ομάδα της Φθιώτιοδας να φεύγει με ένα τρίποντο – οξυγόνο από την Αρκαδία.

MVP: Ο Μανούσος που άνοιξε το σκορ για τη Λαμία ήταν ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης. Ο Έλληνας φορ είχε και την άλλη ευκαιρία για την ομάδα του στα μισά του πρώτου μέρους. Τη δεύτερη δεν την άφησε όμως ανεκμετάλλευτη. Γενικότερα πάλεψε μπροστά, κυνήγησε κάθε φάση και βοήθησε σημαντικά τη Λαμία για να πάρει ένα μεγάλο διπλό.

Στο ύψος τους: Ο 20χρονος μέσος Θανάσης Μιχόπουλος του Αστέρα Τρίπολης έκανε μια γεμάτη εμφάνιση στη μεσαία γραμμή, πατώντας συχνά περιοχή και δείχνοντας το ταλέντο που διαθέτει. Από τη Λαμία ο Προβυδάκης για την εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο δεύτερο γκολ, αλλά και ο Ρόμανιτς που πέρασε αλλαγή και πήρε το φάουλ από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Δεν έδωσε τίποτα ο Σονί στο επιθετικό κομμάτι για τον Αστέρα παρά την ποιότητα που διαθέτει και το γεγονός ότι οι Αρκάδες έκαναν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης αυτοί παιχνίδι.

Η γκάφα: Την έκανε ο Χριστόπουλος στη φάση του γκολ του Μανούσου όταν στην προσπάθεια να διώξει είδε τον Καραμάνο να βάζει την κόντρα για να κάνει στη συνέχεια η Λαμία το 0-1.

Το στραγάλι: Ο Φωτιάς στο πρώτο μέρος είχε μια περίεργη φάση σε διεκδίκηση του Μπαράλες με τον Τζανετόπουλο που έπεσαν στο έδαφος. Ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι, τελικά ο Φωτιάς έδωσε φάουλ υπέρ της Λαμίας. Δεν κλήθηκε στο VAR από τον Παπαπέτρου που προφανώς συμφώνησε με τον ρέφερι της αναμέτρησης. Από εκεί και πέρα δεν είχε άλλη δύσκολη φάση, ενώ δεν χρειάστηκε να βγάλει την κίτρινη από το τσεπάκι του.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Λαμία «χτύπησε» σε ένα καίριο χρονικά σημείο στο τέλος του πρώτου μέρους παίρνοντας το προβάδισμα με τον Μανούσο. Στο δεύτερο μέρος έριξε βάρος στην άμυνα, ο Αστέρας όσο και να πίεσε δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης και με ένα εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Προβυδάκη στην πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Φθιώτιδας έφυγε με τους τρεις βαθμούς. Σπουδαίο διπλό στη μάχη της παραμονής για τη Λαμία καθώς πήρε διαφορά τεσσάρων βαθμών από την τελευταία θέση εκμεταλλευόμενη την ήττα του Απόλλωνα από τον Ιωνικό. Πλέον παίζει για δύο αποτελέσματα στο ματς με την Ελαφρά Ταξιαρχία την επόμενη αγωνιστική στη Ριζούπολη για να κλειδώσει την προτελευταία θέση που οδηγεί στα μπαράζ της σωτηρίας.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Άλβαρες, Χριστόπουλος, Ατιένθα, Βαλιέντε, Κανελλόπουλος (61' Ιγκλέσιας), Μιχόπουλος (61' Μπενίτο), Σονί, Σίτο (82' Γ. Παπαδόπουλος), Μπαράλες

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Λούκας, Σιμόν, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (85' Γκέντσογλου), Τιρόνε (65' Νούνιες), Μανούσος (85' Αραμπούλι), Καραμάνος (74' Ρόμανιτς)

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη