Πέθανε 10χρονη μετά από το challenge «Blackout» στο TikTok, μήνυση στην εταιρεία

Nylah AndersonSource

Το TikTok Inc. κατηγορήθηκε σε αγωγή για το θάνατο ενός 10χρονου κοριτσιού που φέρεται να συμμετείχε σε challenge στην οποία οι άνθρωποι πνίγονται μέχρι να λιποθυμήσουν.

Η Nylah Anderson, ένα έξυπνο παιδί που μπορούσε να μιλήσει τρεις γλώσσες, βρέθηκε αναίσθητη στο υπνοδωμάτιό της στα προάστια της Φιλαδέλφειας στις 7 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε την Πέμπτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Πέρασε πέντε ημέρες σε παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας προτού υποκύψει στα τραύματά της.

Η οικογένεια της Anderson κατηγορεί το TikTok για προώθηση ελαττωματικού προϊόντος και αμέλεια, λέγοντας ότι το επικίνδυνο challenge προωθήθηκε στο κορίτσι μέσω της σελίδας «for you» στην πλατφόρμα. 

«Ο αλγόριθμος αποφάσισε ότι το θανατηφόρο blackout challenge ταίριαζε και πιθανότατα θα ενδιέφερε την 10χρονη Nylah Anderson και ως αποτέλεσμα αυτού, εκείνη πέθανε», αναφέρει η μήνυση της ByteDance, στην οποία ανήκει το TikTok. 

Σε ανακοίνωσή της που είχε εκδώσει σχετικά με τον θάνατο του κοριτσιού, η εταιρεία ανέφερε ότι «αυτό το ανησυχητικό challenge, για το οποίο άνθρωποι φαίνεται να μαθαίνουν από άλλες πηγές πέραν του TikTok, υπήρχε πολύ πριν από την πλατφόρμα μας». 

Σύμφωνα με το bloomberg, η υπόθεση TikTok έρχεται να προστεθεί σε άλλες που κατηγορούν εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για άδικους θανάτους, συμπεριλαμβανομένης μιας για ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που σκότωσε τρεις νεαρούς άνδρες οι οποίοι φέρονται να χρησιμοποιούσαν μια λειτουργία ταχύμετρου του Snapchat για να καταγράφουν τον εαυτό τους να οδηγεί με ταχύτητα άνω των 120 χλμ/ώρα και μιας άλλης που συνδέει την αυτοκτονία ενός 16χρονου με τον εθισμό του στο Instagram.

Τουλάχιστον άλλα τέσσερα παιδιά έχουν πεθάνει ενώ συμμετείχαν στην πρόκληση της συσκότισης, σύμφωνα με την αγωγή των Andersons.

#TIK_TOK #CHALLENGE #ΘΑΝΑΤΟΣ #ΜΗΝΥΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Wxw38QG
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη