-->

Προκλητική ανακοίνωση Τουρκίας: «Μιλάτε για Γενοκτονία των Ποντίων εσείς που σφάξατε τους Τούρκους το 1821 στην Τριπολιτσά;»

pixabay

Προκλητική ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανήμερα της επετείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων, η οποία κάνει λόγο για «σφαγή της Τριπολιτσάς το 1821» και «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τους Έλληνες κατά τη διάρκεια της κατοχής και της προσπάθειας εισβολής της στην Ανατολία».

«Θα ήταν σκόπιμο για όσους προβάλλουν τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς να θυμηθούν τα βάναυσα εγκλήματα και τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδίως των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην προκλητική ανακοίνωση της Τουρκίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας:

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών με αφορμή την επέτειο των αβάσιμων «ποντιακών» διεκδικήσεων, οι οποίες διαστρεβλώνουν πλήρως την ιστορία.

Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παραποιήσουν την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό φέρνοντας αυτούς τους μεροληπτικούς ισχυρισμούς στην ημερήσια διάταξη σε τρίτες χώρες.

Είναι σαφές ότι οι προσπάθειες όσων προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την ιστορία και να παραπλανήσουν τις νέες γενιές δεν θα υπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Αντί να στηρίζεται σε παραποιημένες ιστορικές αφηγήσεις που αντιφάσκουν με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογικό για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα γεγονότα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπιστώθηκαν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, όπως περιλαμβάνονται στην έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Δυνάμεων, τα οποία διέπραξε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κατοχής και της προσπάθειας εισβολής της στην Ανατολία.

Ομοίως, θα ήταν σκόπιμο για όσους προβάλλουν τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς να θυμηθούν τα βάναυσα εγκλήματα και τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδίως των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821.

Καλούμε την Ελλάδα να συνεργαστεί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον στη βάση της συνεργασίας αντί να προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ_ΠΟΝΤΙΩΝ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ #1821


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/sbERtGI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->