Μεγάλοι χορηγοί των Ρεπουμπλικάνων οι κατασκευαστές του όπλου του 18χρονου μακελάρη στο Τέξας

Μεγάλοι χορηγοί των Ρεπουμπλικάνων οι κατασκευαστές του όπλου του 18χρονου μακελάρη στο Τέξας

Λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Τέξας, οι Ρεπουπλικάνοι επέμεναν στο «όχι» στους περιορισμούς στην οπλοκατοχή, προτείνοντας εναλλακτικά... ένοπλους δασκάλους.

Οι ιδιοκτήτες της Daniel Defense, της κατασκευάστριας του τουφεκιού εφόδου που χρησιμοποίησε την Τρίτη ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος στη σφαγή 19 παιδιών και δύο δασκάλων σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, είναι μεγάλοι χορηγοί των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

¨Πιο συγκεκριμένα, η Daniel Defense χρηματοδοτεί συστηματικά υποψηφίους και επιτροπές σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο - προκειμένουν να τάσσονται κατά των περιορισμών στην πρόσβαση σε ημιαυτόματα όπλα.

Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας που εδρεύει στη Τζόρτζια έχουν δωρίσει περισσότερα από 70.000 δολάρια απευθείας σε υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, σύμφωνα με μια επισκόπηση των καταθέσεων στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Η ίδια η Daniel Defense, άλλωστε, έδωσε πέρυσι 100.000 δολάρια σε ένα PAC που υποστήριζε εν ενεργεία Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές.

Οι Ρεπουμπλικάνοι - αντί για οπλοκατοχή - ζητούν ένοπλους δασκάλους 

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη, λίγες μόνο ώρες μετά το μακελειό στο σχολείο του Τέξας, το «στρατόπεδο»  των Ρεπουμπλικανών έσπευσε να «αποκρούσει» την έκκληση του Τζο Μπάιντεν να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των ένοπλων επιθέσεων σε σχολεία και πανεπιστήμια, με περιορισμούς στην οπλοκατοχή.

Αντίθετα, επανέφεραν τις προτάσεις τους για ένοπλους δασκάλους και διευθυντές σχολείων, ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας στα σχολικά συγκροτήματα και περιορισμό των εισόδων σε αυτά. 

«Αναπόφευκτα όταν γίνεται μια δολοφονία αυτού του είδους, βλέπεις πολιτικούς να προσπαθούν να την πολιτικοποιήσουν, βλέπεις Δημοκρατικούς και πολλούς ανθρώπους στα μέσα ενημέρωσης των οποίων η άμεση λύση είναι να προσπαθήσουν να περιορίσουν τα συνταγματικά δικαιώματα των νομοταγών πολιτών», δήλωσε ο Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών στο Τέξας, Τεντ Κρουζ.

«Αυτό δεν λειτουργεί. Δεν είναι αποτελεσματικό. Δεν αποτρέπει το έγκλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

#ΜΑΚΕΛΕΙΟ #ΤΕΞΑΣ #ΗΠΑ #ΝΕΚΡΟΙ #ΟΠΛΟ #ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ #ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/dKljXwD
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη