Κατάργηση μάσκας από 1η Ιουνίου, αλλά και εξαιρέσεις «βλέπει» ο Θάνος Πλεύρης - Τι είπε για την ηπατίτιδα στα παιδιά

eurokinissi

Για τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό και για την πιθανότητα κατάργησης της μάσκας από τον Ιούνιο, μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Δεν αποκλείεται η κατάργηση της μάσκας από τον Ιούνιο», αν΄΄εφερε χαρακτηριστικά.

Για την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την οξεία ηπατίτιδα, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως, «έχουμε κάνει έρευνα από 1/1 στις νοσηλείες παιδιών, σε σχέση με τα συμπτώματα που έχει δώσει ο ΠΟΥ, και μπορούν να υπαχθούν σε αυτή την ηπατίτιδα που υπάρχει, η οποία δεν είναι η συνήθης μορφή της. Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη έξαρση, δεν υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να χρειάζεται ακόμα και μεταμόσχευση. Με βάση τα στοιχεία, δεν υπάρχει ανησυχία».

Αναφορικά με τους αιφνίδιους θανάτους των δύο παιδιών, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Θα συναντήσω την οικογένεια του 3χρονου παιδιού. Θα κάνουμε την έρευνά μας εις βάθος. Παρακολουθούμε και την περίπτωση του 7χρονου. Και τα δύο νοσοκομεία έχουν ανταποκριθεί πλήρως στις δύσκολες καταστάσεις, από εκεί και πέρα, οποιοσδήποτε συμπολίτης μας έχει απώλεια και δη απώλεια παιδιών, θα έχουμε μία παραπάνω ευαισθησία. Θέλουμε να δούμε ακριβώς τα αίτια θανάτου των παιδιών».

Ο κ. Πλεύρης, τοποθετήθηκε για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης και τον κορονοϊό συνολικά: «Η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο. Ακολουθούμε κοινές πολιτικές με άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν κινούμαστε μόνοι μας. Παρόλο που έχουν απελευθερωθεί τα πάντα, οι «σκληροί» και απλοί δείκτες έχουν πέσει. Ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσουν τον δρόμο που ακολουθούν τέτοιου είδους φαινόμενα και θα υπάρξει ύφεση».

«Η επιθυμία της επιστημονικής κοινότητας είναι να έχουμε ένα επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορονοϊό. Το φθινόπωρο θα έχουμε μία έξαρση, όπως γίνεται πάντα στους χειμερινούς μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη χρήση της μάσκας και την κατάργηση του μέτρου, ο κ. Πλεύρης επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά το DNews και διευκρίνισε πως, «έχουμε πει στις εξαγγελίες μας ότι η βασική ημερομηνία εξέτασης για την κατάργηση της μάσκας είναι η 1η Ιουνίου. Φαίνεται ότι θα φτάσει στην υλοποίηση του, ωστόσο μπορεί να διατηρηθεί σε κάποιους χώρους. Το πλεονέκτημα στη χώρα μας είναι ότι τους θερινούς μήνες, οι κλειστοί χώροι, είναι πολύ περιορισμένοι.

Στα ΜΜΜ, στα νοσοκομεία και σε χώρους φροντίδας, θα διατηρηθεί η μάσκα. Η μάσκα είναι ήπιο μέτρο, η επιθυμία μας είναι να πάμε σε λιγότερους χώρους, όπου θα υπάρχει η μάσκα. Έχουμε μιλήσει και με την κ. Κεραμέως, ώστε να διατηρηθεί κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, αλλά και των πανελληνίων, ώστε κανένα παιδί να μη χάσει τις εξετάσεις του. Στο ζήτημα των πανελληνίων και των σχολείων θα είμαστε λίγο συντηρητικοί».

#ΜΑΣΚΕΣ #ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ #ΘΑΝΟΣ_ΠΛΕΥΡΗΣ #ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/2VLy1xd
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη