Πανελλήνιες 2022: Με αλλαγές φέτος το μηχανογραφικό

Πανελλήνιες 2022: Με αλλαγές φέτος το μηχανογραφικό

Με δυο μηχανογραφικά φέτος οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες 2022, αναλυτικά όλες οι αλλαγές.

Αλλαγές στο τοπίο (όσον αφορά σε νέα Τμήματα και Σχολές καθώς και ανακατανομές στα Επιστημονικά Πεδία) έχουν μπροστά τους οι φετινοί υποψήφιοι που θα δώσουν Πανελλαδικές - Πανελλήνιες Εξετάσεις τον Ιούνιο του 2022.

Στις επικείμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις θα υπάρχουν δύο και όχι τρία Μηχανογραφικά και συγκεκριμένα ένα για τα ΑΕΙ κι ένα για τα ΙΕΚ.

Με τροπολογία η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή αναστέλλεται στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις η έναρξη εφαρμογής του δεύτερου Μηχανογραφικού, δηλαδή να μπορούν οι υποψήφιοι , τον Σεπτέμβριο να δηλώσουν νέο Μηχανογραφικό, διεκδικώντας κενές θέσεις , στα ΑΕΙ, που έχουν μείνει από το πρώτο.

Έτσι για φέτος οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν μόνο το μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης, όπως πέρυσι.

Α΄ Μηχανογραφικό: Οι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γ.Ε.Λ. και ΕΠΑ.Λ. που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και τη γνωστοποίηση των βαθμών της τελικής τους επίδοσης στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες, καθώς και τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των ικανοτήτων συμπληρώνουν μηχανογραφικό δελτίο (μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης).

Μηχανογραφικό ΙΕΚ: Παράλληλα με το Α Μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις των τμημάτων για τα ΑΕΙ, οι υποψήφιοι θα συμπληρώνουν το Β Μηχανογραφικό με τις ειδικότητες για τα ΙΕΚ.

Αλλαγές στο Μηχανογραφικό του 2022 προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση:

Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του ΕΚΠΑ εντάσσεται και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο «ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» παράλληλα με το 3ο και 4ο που ήταν ήδη ενταγμένο.

Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, εντάσσεται και στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο «ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» παράλληλα με το 4ο που ήταν ήδη ενταγμένο.

Το νέο Τμήμα της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) – Μετεωρολόγων (ΜΤ), εντάσσεται στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο «ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ».

Το νέο Τμήμα της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) – Έρευνας Πληροφορικής (ΕΠ), εντάσσεται στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο «ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο «ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ».

Τα νέα Τμήματα της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) – Διοικητικών (Δ) και Ικάρων (ΣΙ) – Εφοδιαστών (Ε), εντάσσονται στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο «ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ».

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου εντάσσεται και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο «ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ», παράλληλα με το 2ο που ήταν ήδη ενταγμένο.

Νωρίτερα το μηχανογραφικό για το 5% με σοβαρές παθήσεις, δεν χάνουν το εξάμηνο

Τέλος βάζει απόφαση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, στο φαινόμενο τα αποτελέσματα των υποψηφίων στις πανελλήνιες 2022 με σοβαρές παθήσεις να εκδίδονται μέχρι και Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα οι επιτυχόντες να χάνουν ένα εξάμηνο σπουδών.

H υπουργός Παιδείας ικανοποιώντας πάγιο αίτημα των υποψηφίων για έκδοση αποτελεσμάτων το ίδιο χρονικό διάστημα με τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ώστε η έναρξη της φοίτησής τους να συμπίπτει μ' αυτή των επιτυχόντων του τρέχοντος έτους, υπέγραψε Υπουργική Απόφαση για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων.

#ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ_2022 #ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ_2022 #ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ #ΑΛΛΑΓΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/8IJN76u
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη