Βρετανία: Ακόμα 20 κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά κάτω των δέκα ετών

pexels

Ακόμα 20 κρούσματα ηπατίτιδας έχουν επιβεβαιωθεί σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών, σύμφωνα με τον Οργανισμό Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 222 στη Βρετανία, μέχρι τις 25 Μαΐου.

Από αυτά τα κρούσματα, τα 158 βρίσκονται στην Αγγλία, τα 31 στη Σκωτία, τα 17 στην Ουαλία και τα 16 στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο Δρ Renu Bindra, ανώτερος ιατρικός σύμβουλος και διευθυντής περιστατικών στην UKHSA, δήλωσε:

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή: Οι έρευνες συνεχίζουν να υποδεικνύουν συσχέτιση με τον αδενοϊό και διερευνούμε αυτή τη σχέση, μαζί με άλλους πιθανούς παράγοντες που συμβάλλουν, συμπεριλαμβανομένων προηγούμενων λοιμώξεων όπως ο κορονοϊός».

«Συνεργαζόμαστε με άλλες χώρες που βλέπουν νέα κρούσματα για να ανταλλάξουμε πληροφορίες και να μάθουμε περισσότερα για αυτές τις λοιμώξεις. Πάντως, η πιθανότητα να αναπτύξουν τα παιδιά ηπατίτιδα παραμένει εξαιρετικά χαμηλή», σημείωνει ο ίδιος.

«Η διατήρηση των συνήθων μέτρων υγιεινής, όπως το να πλένουν τα παιδιά τακτικά και σωστά τα χέρια τους, συμβάλλει στη μείωση της εξάπλωσης πολλών κοινών λοιμώξεων, μαζί και του αδενοϊού.

Συνεχίζουμε να υπενθυμίζουμε σε όλους να είναι σε εγρήγορση για τα σημάδια της ηπατίτιδας και ιδιαίτερα τον ίκτερο. Αναζητήστε μια κίτρινη απόχρωση στο λευκό των ματιών- και επικοινωνήστε με τον γιατρό σας εάν ανησυχείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τις τελευταίες εβδομάδες, σε αρκετές χώρες παρατηρήθηκε έξαρση των κρουσμάτων ηπατίτιδας, με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) να δηλώνει ότι έχουν αναφερθεί περίπου 190 ανεξήγητα κρούσματα σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Περίπου 40 είναι οι περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, ενώ η επιδημία έχει φτάσει και στην Ασία, αφού το πρώτο κρούσμα αναφέρθηκε στην Ιαπωνία στις 21 Απριλίου.

Ηπατίτιδα είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη φλεγμονή του ήπατος και είναι συνήθως αποτέλεσμα ιογενούς λοίμωξης, ενώ η σοβαρή ηπατίτιδα είναι σπάνια σε κατά τα άλλα υγιή παιδιά.

#ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ #ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ #ΠΑΙΔΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/sk0lmuQ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη