Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 23 -29

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 23 -29 Μαΐου 2022

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Ο Σεβασμιώτατος θα απουσιάσει εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για λόγους υπηρεσιακούς.

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

12:30 μ.μ. Βράβευση αριστούχων μαθητών Β’ Τετραμήνου του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας. Εκδήλωση για την λήξη του Σχολικού έτους 2021 - 2022.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Επίβλεψη υπό του Σεβασμιωτάτου κάποιων εκ των υπό εκτέλεση τρεχόντων εκκλησιαστικών έργων.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

11:00 π.μ. Εγκαίνια Εκθέσεως Φωτογραφίας με τίτλο: «Ίμβρος, Νήσος Πεφιλημένη», η οποία αποτελεί Τιμητικό Αφιέρωμα στην 30ετή Πρωθιεαρχίας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και πραγματοποιείται στη μνήμη του Νίκου Μαγγίνα, στη Μισιρλόγλειο Βιβλιοθήκη της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων στην Θεσσαλονίκη. 

17:00 μ.μ. Τελετή Χειροθεσίας του Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Χρυσοστόμου Σταμούλη και απονομή του οφφικίου του Άρχοντος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Θεολογικής Σχολής στην Θεσσαλονίκη.

18:00 μ.μ. Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τριάντα χρόνια διακονίας» το οποίο διοργανώνει η Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ. και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, σε συνεργασία με πολιτειακούς, ακαδημαϊκούς και κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

07:00 π.μ. Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Προκόπι Ευβοίας, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

(ραδιοφωνική –διαδικτυακή μετάδοση)

10:45 π.μ. Ιερά Λιτανεία του Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου κατά την διάρκεια της οποίας θα κηρύξει το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

19:30 μ.μ. Εκδήλωση μνήμης Εθνικής Αντίστασης και Ετήσιο Μνημόσυνο των Αταλαντινών, που εκτελέστηκαν από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής, στις 29 Μαΐου 1943, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη θέση  «Περιβολάκια» στον επαρχιακό δρόμο Αταλάντης – Καλαποδίου.

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

09:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. Ημερίδα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ με θέμα: «Η Θεολογία συναντά τις άλλες επιστήμες και τέχνες», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και ώρα 09:00-15:00 στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης».

19:30 μ.μ. Μυστήριο Γάμου στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Οινοφύτων.  

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων επί τη εορτή της Συνάξεως απάντων των εν Θράκει, Κωνσταντινουπόλει, Πόντω, Καππαδοκία και Μικρά Ασία διαλαμψάντων Αγίων.

(τηλεοπτική –ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

10:30 π.μ. Επετειακή Εκδήλωση αφιερωμένη στην Άλωση της Πόλης και στην συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, με την συμμετοχή καθηγητών και μαθητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων. 

18:30 μ.μ. Εκδήλωση για την επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας,  υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με τίτλο: «Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης. Ο Ιεράρχης της θυσίας» στην αίθουσα Τελετών της Χριστιανικής Εστίας στην Πλατεία Αθανασίου Διάκου.

20:30 μ.μ. Εκδήλωση για την επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδος, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με τίτλο: «Η Πόλις εάλω» στην Στυλίδα.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη