Κι επίσημα «λήξη συναγερμού» για το ύποπτο κρούσμα: Θετικός στην ανεμοβλογιά ο 29χρονος στο «Αττικόν»

Κι επίσημα «λήξη συναγερμού» για το ύποπτο κρούσμα: Θετικός στην ανεμοβλογιά ο 29χρονος στο «Αττικόν»

Ο 29χρονος τουρίστας που διαμένει στη Μεγάλη Βρετανία πάσχει εντέλει από ανεμοβλογιά - και όχι από ευλογιά των πιθήκων.

Έπειτα από εξετάσεις στον 29χρονο άνδρα, που εμφάνισε συμπτώματα στην Κεφαλονιά - με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα - ο ΕΟΔΥ ξεκαθαρίζει πως εντέλει ο άνδρας είναι θετικός στην ανεμοβλογιά. 

Πιο συγκεκριμένα, οι επίσημες πληροφορίες αναφέρουν πως σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Αττικόν» δεν ανιχνεύθηκε ιός ευλογιάς πιθήκων, ενώ το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της ανεμοβλογιάς.

Ο άνδρας έχει πυρετό και εξανθήματα σε όλο του το σώμα, ενώ η σύντροφός του παραμένει, για την ώρα, ασυμπτωματική.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ δεν ανιχνεύθηκε ιός Ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox) ενώ το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της Ανεμοβλογιάς (varicella - chickenpox).

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Εργαστήριο Αναφοράς (Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ) για Ευλογιά και στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.

Ο ιός της Ανεμοβλογιάς παρότι περιλαμβάνει το συνθετικό -pox είναι διαφορετικός από τον ιούς που προκαλούν Ευλογιά ή Ευλογιά των πιθήκων. Υπάρχει συνάφεια αναφορικά με τα συμπτώματα και την εμφάνιση δερματικών αλλοιώσεων που προκαλούνται από την Ανεμοβλογιά και την Ευλογιά, Ευλογιά των πιθήκων.

​Η Ευλογιά έχει εκριζωθεί από τον ανθρώπινο πληθυσμό από το 1980 ενώ η Ανεμοβλογιά αποτελεί μια συχνή νόσο που προκαλεί περίπου 4 εκατομμμύρια λοιμώξεις σε παιδιά. Για την Ανεμοβλογιά υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο και προκαλεί ηπιότερη νόσο από την Ευλογιά.

#ΕΥΛΟΓΙΑ_ΤΩΝ_ΠΙΘΗΚΩΝ #ΑΤΤΙΚΟΝ #ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑ #ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ #κρούσμα


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/xdgqtEX
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη