-->

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για τον θάνατο της 3χρονης, «έμεινε 11 μέρες χωρίς διάγνωση, την είχαν αναλάβει ειδικευόμενοι»

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για τον θάνατο της 3χρονης, «έμεινε 11 μέρες χωρίς διάγνωση, την είχαν αναλάβει ειδικευόμενοι»

Αδιανόητες είναι οι καταγγελίες για τον θάνατο του 3χρονου κοριτσιού στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Το κοριτσάκι διακομίστηκε διασωληνωμένο από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου νοσηλευόταν από την Μεγάλη Τρίτη και εισήχθη στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου το Σάββατο, ενώ κατέληξε λίγες ώρες μετά.

Το κοριτσάκι είχε πρήξιμο στον αριστερό αστράγαλο και πονούσε το χέρι του, ενώ το βράδυ ανέβασε πυρετό και μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου στις 19 Απριλίου. Για τις επόμενες 11 ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι και τις 30 Απριλίου, οπότε και κατέληξε στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου, δεν είχε βγει καμία διάγνωση.

Οι γονείς του παιδιού κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας. Όπως καταγγέλλουν, σύμφωνα με το thestival, τις περισσότερες ημέρες είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του παιδιού ειδικευόμενοι γιατροί.

«Το 2022 όταν ένα παιδάκι τριών ετών νοσηλεύεται σε ένα μεγάλο νοσοκομείο επί δέκα ημέρες και παραμένει χωρίς διάγνωση, αυτό μόνο ανησυχία προκαλεί και τίποτε άλλο. Όλα αυτά θα διευρυνθούν», ανέφερε ο δικηγόρος του οικογένειας του τρίχρονου κοριτσιού, Νίκος Διαλυνάς.

Ο κ. Διαλυνάς τόνισε: «Επί 11 μέρες δεν είχαν καταλήξει στη διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του παιδιού. Την 11η ημέρα το έστειλαν με κορεσμό οξυγόνου στο Ιπποκράτειο και μέσα σε δύο ώρες πέθανε. Πήγε στο νοσοκομείο με ένα απλό πρήξιμο στον αστράγαλο και χαμηλό πυρετό και το ψάχνανε 11 μέρες».

Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν έχει παραδοθεί το ενημερωτικό σημείωμα από το πρώτο νοσοκομείο, για την πορεία της νοσηλείας του παιδιού στην ιατροδικαστή.

«Ακόμα και όσον αφορά στη νοσηλεία του παιδιού, έγιναν σοβαρές παραλείψεις. Το παιδί το είχαν αναλάβει οι ειδικευόμενοι, ενώ αναφέρθηκε ότι καθυστέρησαν να του κάνουν εξετάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ για την έρευνα αναφορικά με τα ακριβή αίτια του θανάτου, ο κ. Διαλυνάς αναφέρει ότι θα διερευνηθούν στο μέγιστο, υπογραμμίζοντας ότι θα αναγκαστεί να ζητήσει μέσω εισαγγελίας τον ιατρικό φάκελο από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Ιπποκρατείου, ως αιτία θανάτου αναφέρεται ανακοπή, ενώ το παιδάκι είχε πολυοργανική ανεπάρκεια.

«Το κοριτσάκι προσήλθε διασωληνωμένο το Σάββατο, σε εμάς παρέμεινε δύο ώρες. Η αιτία θανάτου αναφέρεται ανακοπή. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε να αναταχθεί κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό και τελικά κατέληξε», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Iπποκρατείου, Γιώργος Δόντσιος.

«Παρέμεινε δύο ώρες στην Μονάδα Εντατικής του νοσοκομείου και μετά την ανακοπή έγιναν όλες οι προσπάθειες αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Το παιδάκι βρίσκεται στην ιατροδικαστική υπηρεσία ώστε να μπορέσουν να εξαχθούν τα συμπεράσματα που πρέπει».

Η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της 3χρονης, Κατερίνα Αποστολίδου, μίλησε στο ΜEGA για την υπόθεση.

«Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς, στο νοσοκομείο γινόταν μία διερεύνηση η οποία δεν ολοκληρώθηκε. Δυστυχώς ακόμα η νεκροτομή δεν μας διαφώτισε. Περιμένουμε κι εμείς τα εργαστηριακά αποτελέσματα», είπε η κ. Αποστολίδου και συνέχισε τονίζοντας ότι τα ευρήματα της νεκροτομής ήταν το πνευμονικό οίδημα και το οίδημα στον εγκέφαλο.

«Τα οιδήματα όμως είναι αποτέλεσμα κάποιας αιτίας. Δεν βρήκαμε κάποια αιτία νεκροτομικά», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Αποστολίδου ενώ επισήμανε ότι ακόμα δεν έχει παραλάβει τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού ώστε να δει τι έγινε μέσα στο νοσοκομείο, ποιες εξετάσεις έγιναν και ποια ήταν η πορεία του παιδιού.

Όπως εξήγησε, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου είχε ένα πρήξιμο στους αστραγάλους και πονούσε το χέρι του, αλλά είχε και χαμηλό πυρετό. Το εξέτασε και ορθοπεδικός αλλά δεν βρήκε κάτι και το παιδί εισήχθη στην Παιδιατρική, ενώ στην πορεία της νοσηλείας εμφάνισε ένα εξάνθημα. «Δεν πήρε ποτέ εξιτήριο το παιδί, προς τις τελευταίες μέρες άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία και για αυτό μετά έγινε η διακομιδή στο Ιπποκράτειο», συνέχισε και τόνισε ότι ούτε το Ιπποκράτειο παρέλαβε κάποια διάγνωση από το Παπαγεωργίου.

«Έχουν ληφθεί δείγματα για ιστολογικές, βιοχημικές και τοξικολογικές εξετάσεις, τα οποία θα καθυστερήσουν αλλά ελπίζουμε να έχουμε μία απάντηση», ανέφερε σε άλλο σημείο η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σημείωσε ότι «τα συμπτώματα που μου περιέγραψαν οι γονείς παραπέμπουν στη νόσο Καβασάκι, για την οποία υπάρχει θεραπεία. Ωστόσο, οι γιατροί δεν είχαν καταλήξει σε διάγνωση».

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε έρευνα για τον θάνατο της τρίχρονης και για τις συνθήκες νοσηλείας της στο «Παπαγεωργίου», στη Θεσσαλονίκη.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/DTzaGtQ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->