-->

Χωρίς τέλος το «ράλι» ανόδου στα καύσιμα, όλο και πιο κοντά το εφιαλτικό σενάριο για 3 ευρώ το λίτρο η βενζίνη (βίντεο)

Χωρίς τέλος το «ράλι» ανόδου στα καύσιμα, όλο και πιο κοντά το εφιαλτικό σενάριο για 3 ευρώ το λίτρο η βενζίνη (βίντεο)

Εφιαλτικό είναι το σενάριο ότι η βενζίνη θα φτάσει τα 3 ευρώ το λίτρο, καθώς ήδη σε πολύ μικρό διάστημα έχει φτάσει στα 2,3 με 2,5 ευρώ. Η Bankof America εκτιμά ότι η τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 15 ευρώ ανά βαρέλι, και θα παρασύρει και την τιμή της βενζίνης που θα είναι στα 3 ευρώ.

Αρνητική πρώτη θέση για τη χώρα μας στη μέση τιμή της βενζίνης, μεταξύ των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Τι είπε ο πρόεδρος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου.

Οι τιμές βενζίνης, με την πιο φτηνή βενζίνη να βρίσκεται στην Βουλγαρία και να ακολουθεί η Κύπρος, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη και αγγίζει τα 2,30

 • ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 2,37
 • ΔΑΝΙΑ 2,315
 • ΕΛΛΑΔΑ 2,267
 • ΟΛΛΑΝΔΙΑ 2,225
 • ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2,154
 • ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2,016
 • ΓΑΛΛΙΑ 1,972
 • ΒΕΛΓΙΟ 1,967
 • ΙΣΠΑΝΙΑ 1,94
 • ΙΤΑΛΙΑ 1,873
 • ΑΥΣΤΡΙΑ 1,808
 • ΚΥΠΡΟΣ 1,670
 • ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 1,577

Την ίδια ώρα, την επόμενη βδομάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα, δεν θα αγγίζει τα 2,30 αλλά θα τα φτάσει και ίσως τα ξεπεράσει.

Τι λέει ο πρόεδρος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής 

«Η προσέγγιση που γίνεται για τη βενζίνη είναι στα 2,5 ευρώ. Επειδή αυξάνονται ραγδαία οι τιμές στο πετρέλαιο που είναι στα χρηματιστήρια, η τιμή βάσης έχει σταθεροποιηθεί στα 110 δολάρια το βαρέλι.

Αυτό στην αγορά αναμένεται να αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες, και η βενζίνη να προσεγγίσει τα 2,5 ευρώ. Οι πρατηριούχοι αγοράζουν από τα διυλιστήρια», εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου.

Η τιμή στο βαρέλι πετρελαίου

Στα 119 δολάρια το βαρέλι βρίσκεται η τιμή του πετρελαίου, η οποία έχει αυξηθεί μέσα στη χρονιά κατά 51%, καθώς ήταν στα 78 δολάρια το βαρέλι την τελευταία ημέρα του 2021.

Η ανατίμηση φτάνει στο 71% αν η σύγκριση γίνει με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όταν και το βαρέλι δεν κόστιζε περισσότερο από 69 δολάρια, σύμφωνα με τον σκαι.

Με αυτές τις τιμές πετρελαίου, έχουν εκτοξευθεί κι εκείνες της βενζίνης. Η αμόλυβδη στην Ελλάδα έχει φτάσει να πωλείται 2,26 ευρώ/λίτρο κατά μέσο όρο τινάζοντας στον αέρα τους προϋπολογισμούς νοικοκυριών κι επιχειρήσεων που ήδη πλήττονται και από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η κατάσταση ίσως χειροτερέψει

Η διαφαινόμενη συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο στο Ρωσικό πετρέλαιο έστω και με το διαχωρισμό των παραδόσεων που θα γίνονται δια θαλάσσης κι αυτών που θα γίνονται μέσω αγωγών, για να ικανοποιηθεί και η Ουγγαρία, αναμένεται να μειώσει ακόμη περισσότερο τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου.

Σε ένα τέτοιο σενάριο η Bankof America εκτιμά ότι η τιμή του πετρελαίου θα ξεπερνούσε κατά πολύ τα 150 ευρώ/βαρέλι, φέρνοντας όλο και πιο κοντά το εφιαλτικό σενάριο των 3 ευρώ/ λίτρο στην αμόλυβδη και στην Ελλάδα.

#ΒΕΝΖΙΝΗ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΚΑΥΣΙΜΑ #ΛΙΤΡΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/aNmi82J
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->