«Με 400 ευρώ σύνταξη τι να πρωτοψωνίσω;» - Σκέτο... φαρμάκι οι τιμές στις λαϊκές (εικόνες)

«Με 400 ευρώ σύνταξη τι να πρωτοψωνίσω;» - Σκέτο... φαρμάκι οι τιμές στις λαϊκές (εικόνες)

Νέο κύμα ανατιμήσεων διαπιστώνουν οι καταναλωτές στις λαϊκές αγορές, με τις τιμές των προϊόντων να έχουν πάρει και εκεί την ανιούσα.

Με τον πληθωρισμό τον Απρίλιο να φτάνει το 10,2%, καταγράφοντας διψήφια ποσοστά έπειτα από 28 χρόνια, οι τιμές των προϊόντων εκτοξεύθηκαν.

«Επιλέγουμε να ψωνίζουμε από τις λαϊκές αγορές γιατί τα σουπερ μάρκετ είναι πλέον απλησίαστα για εμάς, ωστόσο και εδώ οι τιμές των προϊόντων έχουν αυξηθεί. Ήρθα να πάρω φρούτα όλα ξεκινούν από 1 ευρώ το λιγότερο. Τα μήλα ένα ευρώ, τα βερύκοκα τρία, για τα κεράσια δεν το συζητώ κοστίζουν 7 ευρώ, στις λαϊκές γιατί στα σούπερ μάρκετ κάνουν περισσότερα από 11 ευρώ, πείτε μου εσείς με 400 ευρώ σύνταξη τι να πρωτο ψωνίσω;», δηλώνει στα Dnews συνταξιούχος.

verikoka348

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα λαχανικά καταγράφουν αύξηση 13,8%, ενώ τα νωπά φρούτα 8,6%. Οι συνεχείς ανατιμήσεις εκτός από τους καταναλωτές, έχουν δημιουργήσει πρόβλημα όπως ήταν αναμενόμενο και στους παραγωγούς.

«Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να μην ανεβάσουμε πολύ τις τιμές. Αλλά είναι φυσικό επόμενο, με τέτοια κόστη στην ενέργεια δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς. Οι τιμές των σούπερ μάρκετ είναι καθαρή αισχροκέρδεια, προφανώς όλοι έχουμε αυξήσει τις τιμές αλλά εκείνοι πουλούν το ίδιο προϊόν που δίνω εγώ παραπάνω από τη διπλάσια τιμή», αναφέρει στα Dnews ο κ. Δημητριάδης ο οποίος διατηρεί πάγκο στην λαϊκή του Κολωνου.

Ενδεικτικά τις τελευταίες ημέρες, τα πρώιμα κεράσια στις λαϊκές αγορές κυμαίνονται από 5 έως 6 ευρώ, ενώ στα μανάβικα και στα σούπερ μάρκετ ξεκινούν από 7-8 ευρώ ενώ ξεπερνούν τα 11 ευρώ. Τα μαρούλια από 50 λεπτά φτάνουν ακόμη και τα 80 λεπτά, το μπρόκολο και το κουνουπίδι από το 1,50 με 1,70 ευρώ φτάνει τα 2 ευρώ. Τα μήλα ξεκινούν από 1 ευρώ, τα βερύκοκα από 3 ευρώ και οι ντομάτες από 1 ευρώ έχουν φτάσεις σε ορισμένους πάγκους τα 1,70 ευρώ το κιλό.

mila48

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), σε ετήσια βάση η μεγαλύτερη αύξηση τιμών καταγράφηκε στο φυσικό αέριο 122,6%, ενώ από τα τρόφιμα τα κρέατα 14,1%. Αναλυτικά οι αυξήσεις των προϊόντων:

Ο ηλεκτρισμός 88,8%, το πετρέλαιο θέρμανσης 65,1%, καύσιμα λιπαντικά 29%, έλαια και λίπη 22%, τα εισιτήρια πλοίων 17,7%, τα αεροπορικά εισιτήρια 15,8%, τα ξενοδοχεία 16,1%, τα κρέατα 14,1%, κινηματογράφοι και θέατρα 13,9%, τα λαχανικά 13,8%, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά 11,7%, τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα 11,5% (οι τιμές των καινούργιων αυξήθηκαν 8,9%) , το ψωμί και τα δημητριακά 10%, υαλικά και επιτραπέζια σκεύη 9,4%, νωπά φρούτα 8,6%, ο καφές 7,1%, λοιπά τρόφιμα 5,6%, αναψυκτικά -χυμοί 3,8%, ψάρια 3,2% κ.α.

#ΛΑΙΚΕΣ_ΑΓΟΡΕΣ #ΤΙΜΕΣ #ΣΥΝΤΑΞΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/VlFw5s7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη