Πορτοσάλτε α λα Πάγκαλος: Μαζί τα καταναλώσαμε τα 43 δισ. (βίντεο)

Πορτοσάλτε α λα Πάγκαλος: Μαζί τα καταναλώσαμε τα 43 δισ. (βίντεο)

Την δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου «Μαζί τα φάγαμε» υιοθέτησε ο Άρης Πορτοσάλτε, για τα 43 δισ., που δανείστηκε πέρυσι η χώρα.

Αντιδράσεις κατάφερε να προκαλέσει για ακόμα μία φορά ο Άρης Πορτοσάλτε ο οποίος σχολίασε τα μέτρα που ανακοίνωσε στο διάγγελμά του χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξειδικεύτηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς πρν λίγο.

Σε κάποια στιγμή ο Δημήτρης Οικονόμου τον ρώτησε αν αυτές οι επιδοτήσεις θα φανούν στην αγορά με μειώσεις των τιμών, με τον Άρη Πορτοσάλτε να υιοθετεί στην απάντησή του, την πασίγνωστη ατάκα του Θεόδωρου Πάγκαλου «Μαζί τα φάγαμε», αναφορικά με τα 43 δισ. που δανείστηκε πέρυσι η Ελλάδα.

«Να μειώσει; Μακάρι, να πάμε να ανάψουμε κανένα κερί. Δεν είμαστε σε φάση ως κοινωνία να μειώσουμε. Τουλάχιστον να μην πάμε παραπάνω. Θέλω να θυμίσω κάτι που συνέβη πριν από ένα χρόνο. 43 δισ. δανείστηκε η Ελλάδα για την πανδημία. Όλοι μας δανειστήκαμε 43 δισ. και αυτοενισχυθήκαμε και αυτό, συγγνώμη που θα το πω ωμά, φαίνεται. Δηλαδή θέλω να πω, πως είναι αυτό που λένε "έχουμε καλή ατμόσφαιρα στα παρασκήνια και αυτό φαίνεται στην σκηνή".

Τα 43 δισ. δεν κρύβονται, όσο και αν έχουν στοκαριστεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν κρύβονται. Και ξαναγυρίζουμε πάλι σε αυτό που είχε πει ο Πάγκαλος. Όλοι μαζί τα καταναλώνουμε. Εμείς θα τα πληρώσουμε όλα αυτά. Για αυτό λέμε θα έπρεπε νωρίτερα, οι εταιρίες θα έπρεπε να πάρουν νωρίτερα ένα μεγαλύτερο κόστος για να μην μεγαλώνει η δυσαρέσκεια της κοινωνίας. Η κοινωνία είναι δυσαρεστημένη. Όπως δεν κρύβονται τα 43 δισ., έτσι δεν κρύβεται και η δυσαρέσκεια», απάντησε.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/c2RCmfL
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη