-->

Απλήρωτοι Έλληνες στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην ταινία «Αναλώσιμοι 4»

twitter

Μέχρι τη Βουλή έφτασε η υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών που έπαιξαν στην ταινία «Αναλώσιμοι 4» που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη, δεν έχουν όμως ακόμα αποζημιωθεί.

Στη Βουλή έφερε το ΚΚΕ, με ερώτηση των βουλευτών του Νίκου Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη, το θέμα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στα γυρίσματα της ταινίας «Αναλώσιμοι 4» μεταξύ Οκτώβρη και Νοέμβρη 2021.

Σύμφωνα με τα όσα απάντησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε:

-Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), κατόπιν συνεννόησης τόσο με το ΓΕΕΘΑ όσο και με το ΓΕΣ, ενέκρινε, για λόγους ευρύτερης προβολής των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), τη διάθεση τριών οχημάτων της Διοίκησης Ειδικού Πόλεμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ μετά των οδηγών τους και δέκα στελεχών Στρατού Ξηράς (ΣΞ) για τηλεοπτικά πλάνα της ταινίας «EXPENDABLES 4», που πραγματοποιήθηκαν από 29 Οκτωβρίου έως 23 Νοεμβρίου 2021,

-Η συγκεκριμένη παροχή περιγράφηκε με σαφήνεια σε σχετική σύμβαση όπου, αφενός η αντισυμβαλλόμενη εταιρεία παραγωγής ανέλαβε την αποκλειστική αστική και ποινική ευθύνη για οποιαδήποτε υλική ζημιά ή σωματική βλάβη ήταν δυνατό να προκληθεί, αφετέρου απεδέχθη ότι τα οχήματα της ΔΕΠ τελούσαν υπό καθεστώς ενοικίασης. Το συνολικό αντίτιμο, για τη διάθεση και απασχόληση προσωπικού, μαζί με την κατανάλωση καυσίμων και ελαιολιπαντικών, ανήλθε στο ποσό των 21.069,33 ευρώ το οποίο κατέβαλε η εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής.

Όσον αφορά στη διαδικασία αποζημίωσης του προσωπικού που συμμετείχε στην παραπάνω δραστηριότητα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, πρόσθεσε, από το ΓΕΕΘΑ έχει διατεθεί πίστωση 2.348 ευρώ για την οικονομική αποζημίωση του προσωπικού της ΔΕΠ. Παράλληλα, από τα δέκα στελέχη που διατέθηκαν από το Στρατό Ξηράς έχουν αποζημιωθεί ήδη οι τρεις. Για τους επόμενους τρεις έχουν εγκριθεί οι διαταγές πληρωμής και αναμένεται η καταβολή της αποζημίωσής τους, ενώ για τους επόμενους δύο αναμένεται η έκδοση διαταγής πληρωμής μετά την ολοκλήρωση ελέγχου των δικαιολογητικών από το αρμόδιο Κεντρικό Ταμείο Στρατού. Οι υπόλοιποι δύο εκ των δέκα συνολικά διατεθέντων, δεν δικαιούνται αποζημίωσης καθόσον η απόσταση στην οποία κινήθηκαν, ήταν κάτω των εξήντα (60) χιλιομέτρων.

Η διάθεση προσωπικού και μέσων των ΕΔ προς τρίτους, γίνεται με ιδιαίτερη φειδώ και μόνο κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης των Γενικών Επιτελείων, τα οποία αφού συνεκτιμήσουν όλα τα δεδομένα αποφαίνονται αναλόγως, κατέληξε.

#ΕΝΟΠΛΕΣ_ΔΥΝΑΜΕΙΣ #ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ #ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Yb7HoP9
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->