Άντονι Μπρουκς: Πέθανε ο τελευταίος μεγάλος οδηγός της δεκαετίας του ’50

Πηγή: automobile

Χθες, Τρίτη 3 Μαΐου πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο Βρετανός οδηγός Τσαρλς Άντονι Στάντις Μπρουκς.

Πρόκειται για τον τελευταίο επιζώντα από τους νικητές Grand Prix της δεκαετίας του 50, μετά τον θάνατο το 2020 του Sir Stirling Moss.

  • Ο Τσαρλς Άντονι Στάντις Μπρουκς ήταν Βρετανός οδηγός αγώνων από την Αγγλία, γνωστός και ως «οδοντίατρος αγώνων». Συμμετείχε σε 39 Grand Prix Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1, κάνοντας το ντεμπούτο του στις 14 Ιουλίου 1956, πετυχαίνοντας έξι νίκες, 10 τερματισμούς στο βάθρο και 75 πόντους καριέρας.
  • Ήταν τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών το 1958 με Vanwall και δεύτερος το 1959 με Ferrari. Οδήγησε ακόμα για την ομάδα της BRM, αλλά και ένα ιδιωτικό Cooper. Σημείωσε επίσης την πρώτη νίκη από Βρετανό οδηγό σε βρετανικό αυτοκίνητο σε ένα Grand Prix από το 1923, οδηγώντας ένα Connaught στις Συρακούσες το 1955 σε αγώνα εκτός πρωταθλήματος.

Εκτός από GP της F1 κέρδισε τόσο το 1957 τα 1000 χλμ του Nürburgring όσο και το 1958 το RAC Tourist Trophy οδηγώντας μαζί με τον Stirling Moss μια Aston Martin DBR1, αλλά δεν πέτυχε στο Le Mans κυρίως λόγω ατυχημάτων.

Τελείωσε την καριέρα του με μια τρίτη θέση στο πρώτο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών στο Watkins Glen το 1961.

 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/43hR7zV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη