-->

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι σκότωσαν 600 Ουκρανούς μαχητές - Νεκροί και τραυματίες από ρουκέτες στο Ντονμπάς

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν περισσότερους από 600 ουκρανούς μαχητές με πυρά πυροβολικού, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Την ίδια ώρα, οι Ουκρανοί ανακοινώνουν νεκρούς και τραυματίες από ρουκέτες στο Ντονμπάς.

Πιο αναλυτικά, η Ρωσία ανακοινωσε πως το πυροβολικό της έπληξε στη διάρκεια της νύκτας πολλές ουκρανικές θέσεις και οχυρά, σκοτώνοντας περισσότερους από 600 μαχητές, ενώ τοπικές ουκρανικές αρχές έκαναν λόγο για μαζικούς βομβαρδισμούς ουκρανικών πόλεων στο Ντονμπάς με πολλούς νεκρούς και τραυματίες αμάχους.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Περισσότεροι από 600 εθνικιστές και 61 μονάδες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν», όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο αναφέρει επίσης πως οι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν αεροπορικό εξοπλισμό στο αεροδρόμιο Κανάτοβο στην κεντρική ουκρανική περιφέρεια Κιρόβοχραντ και μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στη νότια πόλη Μικολάγιφ.

{https://twitter.com/SkyNews/status/1522134000432726018}

Ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης στο Ντονέτσκ, ο Πάβλο Κιριλένκο, ανακοίνωσε μέσω Telegram πως «μετά από πυραυλικό πλήγμα στο Κραματόρσκ υπάρχουν 25 τραυματίες ενώ υπέστησαν ζημιές εννέα κτίρια κατοικιών, το σχολείο και πολιτικές υποδομές».

Σύμφωνα με τον Κιριλένκο, βομβαρδίστηκαν οι κωμοπόλεις Τσασίβ Γιαρ, Μαργίνκα και Αβντίγιφκα, ενώ τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Τσασίβ Γιαρ.

Ο κυβερνήτης της ουκρανικής περιφέρειας του Λουχάνσκ, ο Σέρχιι Χαϊντάι, δήλωσε πως τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό των πόλεων Σεβεροντονέτσκ, Λισιτσάνσκ, Χίρσκε και Ποπάσνα.

Ο Σέρχιι Χαϊντάι δεν έδωσε καμιά πληροφορία για τον αριθμό των τραυματιών. «Και εδώ υπέστησαν σοβαρές ζημιές κτίρια κατοικιών και υποδομές», δήλωσε ο Χαϊντάι.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/WGTp4Hz
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->