Λογαριασμοί ρεύματος: Ανατροπή με τους παράγοντες που καθορίζουν την επιστροφή χρημάτων έως 600 ευρώ

Λογαριασμοί ρεύματος: Ανατροπή με τους παράγοντες που καθορίζουν την επιστροφή χρημάτων έως 600 ευρώ

Έναν ακόμα στην εξίσωση υπολογισμού των χρημάτων που θα επιστραφούν εξαιτίας των υπέρογκων χρεώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος ανακοίνωσε η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με τα όσα εξαγγέλθηκαν χτες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τα κριτήρια που ανακοινώθηκαν για να υπολογιστεί η επιστροφή ήταν η ρήτρα αναπροσαρμογής, η κρατική επιδότηση και το 60% που θα επιστρεφόταν.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα, στα κριτήρια αυτά προστέθηκε ακόμα ένα. Ο τέταρτος λοιπόν παράγοντας είναι αυτός των εκπτώσεων που έχουν δοθεί από τους παρόχους, είτε μιλάμε για την ΔΕΗ, είτε για οποιoνδήποτε άλλον που υπάρχουν στην αγορά. Βλέπετε, υπάρχουν κάποιοι που προσφέρουν έκπτωση που φτάνει ακόμα και στο 50% για εμπρόθεσμη εξόφληση του λογαριασμού.

Πώς υπολογίζετε πόσα χρήματα θα πάρετε

Υπογραμμίζεται πως το επίδομα θα είναι έως και 600 ευρώ και οι καταναλωτές μπορούν να υπολογίσουν περίπου τι ποσό δικαιούνται. Με απλά λόγια, θα πρέπει να αφαιρέσουν αρχικά το ποσό της επιδότησης που ήδη έχουν λάβει από το συνολικό ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής και στη συνέχεια να υπολογίσουν από το ποσό που θα μείνει το 60%. Αυτά θα είναι και τα χρήματα που θα λάβουν.

Πιο αναλυτικά:

  1. Εάν είχατε ρήτρα αναπροσαρμογής έφτασε αθροιστικά τα 1.500 ευρώ και λάβατε επιδότηση 500 ευρώ, απομένουν 1.000 ευρώ επιβάρυνσης που απομένει. Το 60% είναι επιδότηση 600 ευρώ.
  2. Αν η ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν διπλάσια, 3.000 ευρώ και η επιδότηση 1.000 ευρώ, το 60% των 2.000 ευρώ της καθαρής επιβάρυνσης που απομένει δεν οδηγεί σε επιδότηση 1.200 ευρώ: Σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιείται ο «κόφτης» των 600 ευρώ. Συνεπώς, αυτός ο καταναλωτής θα λάβει 600 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό.
  3. Aν η επιβάρυνση από τη ρήτρα αναπροσαρμογής είναι 1.000 ευρώ για νοικοκυριό που έχει καταναλώσει πάνω από 4.000 κιλοβατώρες και οι επιδοτήσεις που έχουν ήδη δοθεί είναι 400 ευρώ, τότε το νοικοκυριό θα εισπράξει 360 ευρώ στον λογαριασμό του, δηλαδή το 60% της διαφοράς.


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/TaZ4pIo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη