Όλυμπος: 61χρονος έκανε πεζοπορία στο βουνό χωρίς... εξοπλισμό και έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων

Twitter

Επιχείρηση για τη μεταφορά 61χρονου τραυματία από το καταφύγιο Ζολώτα, στον Όλυμπο, είναι σε εξέλιξη. Ο ισραηλινής καταγωγής άντρας έπεσε σε χαράδρα περίπου 40 μέτρων τις πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 24 Μαΐου.

Πιο αναλυτικά, διασώστες του Καταφυγίου Σπήλιος Αγαπητός-Ζολώτα ανέσυραν τον άνδρα και αναμένουν ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) για να τον μεταφέρουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Ο άνδρας φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπως αναφέρει το Voria.gr.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 61χρονος άνδρας δεν είναι ορειβάτης αλλά έκανε μόνος του πεζοπορία στο βουνό, χωρίς να φέρει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Πιο αναλυτικά, στη διασταύρωση Χοντρού Μεσοράχι, σε υψόμετρο 2.300 μέτρα, γλίστρησε στο χιόνι και κατρακύλησε στη χαράδρα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.

Για τη διάσωση του κινητοποιήθηκαν 11 πυροσβέστες με δύο οχήματα της Πυροσβεστικής.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1528984101331554305}

#ΟΛΥΜΠΟΣ #ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ #ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ #ΧΑΡΑΔΡΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/hnBWQXV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη