Θάνατος 7χρονου: Υποψίες για τη νόσο των λεγεωνάριων, τι λέει παιδίατρος για τη λοίμωξη (βίντεο)

Θάνατος 7χρονου: Υποψίες για τη νόσο των λεγεωνάριων, τι λέει παιδίατρος για τη λοίμωξη (βίντεο)

Θρίλερ επικρατεί με τον θάνατο του 7χρονου στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας του παιδιού αποκάλυψε χθες ότι οι γιατροί του είπαν να «κοιτάξουμε το κλιματιστικό στο σπίτι και τα φίλτρα», ενώ ακούγεται έντονα η νόσος των λεγεωνάριων. Τι αναφέρουν παιδίατροι για το συγκεκριμένο βακτήριο.

Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου εξήγησε ότι η επιδείνωση από το εν λόγω βακτήριο (νόσος των λεγεωνάριων) είναι ραγδαία και είναι δύσκολο να υποψιαστεί κανείς την αιτία της.

Η νεκροψία - νεκροτομή και οι εξειδικευμένες εξετάσεις που ζήτησαν οι γιατροί του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, θα ρίξουν φως στα αίτια της ανείπωτης τραγωδίας με το θάνατο ενός παιδιού μόλις 7 ετών.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη, ημικωματώδη κατάσταση, με υψηλό πυρετό, σπασμούς, δύσπνοια και ακαμψία.

Για ώρες προσπαθούσαν να το επαναφέρουν οι γιατροί του νοσοκομείου, αλλά δυστυχώς δεν το κατάφεραν.

Ο πατέρας του παιδιού, συντετριμμένος δήλωσε ότι οι γιατροί ανέφεραν ότι ο θάνατός του ενδέχεται να οφείλεται στη νόσο των λεγεωνάριων ή νόσος των κλιματιστικών και πως ενδέχεται να κόλλησε το επικίνδυνο μικρόβιο από τα φίλτρα του κλιματιστικού. Οι περαιτέρω εξετάσεις θα δείξουν τι ακριβώς συνέβη.

Τι είναι η νόσος των λεγεωνάριων

Η νόσος προκαλείται από ένα βακτήριο, μικρόβιο, που ζει μέσα σε στάσιμα νερά, εξήγησε ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου στον σκαι. Ο χρόνος επώασης από τη στιγμή που ένα άτομο έρθει σε επαφή με το βακτήριο είναι από 2 μέχρι 10 ημέρες και στην αρχή τα συμπτώματα θυμίζουν την γρίπη όπως την ξέρουμε, τόνισε ο παιδίατρος.

Η επιδείνωση είναι ραγδαία με πνευμονία και πολύ υψηλό πυρετό και διάρροιες. Απαιτείται κατάλληλη αντιμικροβιακή αγωγή για την αντιμετώπισή του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, δεν είναι εύκολο να υποψιαστεί κάποιος ότι ευθύνεται το εν λόγω βακτήριο ακόμα και όταν φτάσει στο νοσοκομείο και τα δείγματα πρέπει να σταλούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια.

Σε κάθε περίπτωση, ο παιδίατρος εξήγησε ότι δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

#ΝΟΣΟΣ_ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΩΝ #7χρονος #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΘΑΝΑΤΟΣ #ΠΑΙΔΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/yrfkbz6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη