Ζοζέπ Μπορέλ: «Η Ρωσία να βρει άλλους πελάτες για το πετρέλαιο, η Ευρώπη θα εισάγει 90% λιγότερο»

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Ευρωπαϊκ΄η Ένωση έχει σχέδιο να απαγορεύσει το 90% των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τόνισε ότι «θα αγοράζουμε 90% λιγότερο».

«Το έκτο πακέτο εγκρίθηκε. Μη σκέφτεστε μόνο την απαγόρευση στο πετρέλαιο, σκεφτείτε τρεις ακόμη σημαντικές τράπεζες εκτός swift. Θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερες δυσκολίες στη ρωσική οικονομία», επεσήμανε ο Ζοζέπ Μπορέλ, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για ένα ακόμη βήμα κι ακόμη μία επίδειξη ενότητας».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «χρειάζεται πολύς χρόνος στην Ευρώπη για τις συζητήσεις γιατί χρειάζεται ομοφωνία».

Σε ερώτηση για το ότι η Ρωσία μπορεί να πουλά πετρέλαιο σε άλλες χώρες, απάντησε ότι «δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τη Ρωσία να πουλήσει σε άλλους το πετρέλαιο, αλλά είμαστε ο πιο σημαντικός πελάτης της Ρωσίας. Πρέπει να βρει άλλον και σίγουρα πρέπει να μειώσουν τις τιμές».

Στη συνέχεια, ο Ύπατος Εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο στόχος είναι να έχουν λιγότερoυς οικονομικούς πόρους για να τροφοδοτούν την πολεμική μηχανή. Αυτό βεβαίως θα συμβεί».

Σε ερώτηση για το εάν θα είναι ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος στη νέες καταχωρήσεις απάντησε: «Πιστεύω ότι θα είναι».

Παράλληλα, ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι σήμερα στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται η άμυνα. «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα στην άμυνα αλλά πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί» υπογράμμισε.

#ΖΟΖΕΠ_ΜΠΟΡΕΛ #ΡΩΣΙΑ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΕΥΡΩΠΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/raNGtvR
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη