Σεργκέι Λαβρόφ: Επιθετικός παίκτης η Ευρωπαϊκή Ένωση

ΑΠΕ

«Σοβαρές αμφιβολίες» για το κατά πόσο η επιθυμία της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «αθώα» εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Για «αρνητικές συνέπειες των απαράδεκτων ενεργειών της Δύσης» έκανε λόγο ο Σεργκέι Λαβρόφ στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, που διεξήχθη στο Τατζικιστάν και κατά την οποία ενημέρωσε τους εταίρους του για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

«Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε για τις αρνητικές συνέπειες που έχουν οι απολύτως απαράδεκτες ενέργειες της Δύσης σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και με την ειδική στρατιωτική μας επιχείρηση. Μιλήσαμε λεπτομερώς για το πώς έχουν τα πράγματα», ανέφερε ο Λαβρόφ.

Παράλληλα ο Λαβρόφ αμφισβήτησε το πόσο «αθώα» είναι η επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαπολύοντας επίθεση κατά της Ένωσης, σημειώνοντας πως είναι πλέον «επιθετικός παίκτης». «Το Κίεβο προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να τονίσει την επιθυμία του να γίνει η Ουκρανία μέλος της ΕΕ. Εγείρονται σοβαρές εμφιβολίες ως προς το πόσο αθώα είναι αυτή η επιθυμία, δεδομένου ότι η ΕΕ έχει μετατραπεί από μια παραγωγική και οικονομική πλατφόρμα σε έναν επιθετικό παίκτη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμα απέδωσε... θράσος στους Δυτικούς, λέγοντας πως «Οι κυρώσεις έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την καταστροφή αυτών των δεσμών και η Δύση δεν το κρύβει αυτό. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η Ρωσία είναι ήδη μια κατεστραμμένη χώρα, ποντάρετε σ' εμάς. Το ίδιο πράγμα λένε και στην περίπτωση της Κίνας. Πρόκειται για μία θέση που δείχνει υπερβολική αυτοπεποίθηση, θράσος και αγένεια. Έτσι χαρακτηρίζω τις ενέργειες των Δυτικών ομολόγων μου».

#ΣΕΡΓΚΕΙ_ΛΑΒΡΟΦ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΝΩΣΗ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/8apAor3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη