Εσωκομματικές εκλογές με τον Τσίπρα σε πρώτο πλάνο, ποιοι ψηφίζουν για πρόεδρο και ποιοι για ΚΕ

eurokinissi

Με την κάμερα... κλειδωμένη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές του εκλογές με στόχο την αθρόα συμμετοχή και η νέα γενιά.

Έχοντας σε κεντρικό πλάνο τον ιδιο τον Αλέξη Τσίπρα, στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση  στην καμπάνια για την εγγραφή νέων μελών μέχρι την ημερομηνία - ορόσημο της 15ης Μαΐου, όταν και στήνονται κάλπες για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

«Η συμμετοχή των πολιτών στην κάλπη του Προέδρου, που πρέπει να σημειώσω ότι ο καθένας έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει, δεν είναι ανάγκη να είναι ήδη γραμμένο μέλος για να συμμετάσχει. Η συμμετοχή θα δώσει ένα μήνυμα, πιστεύω. Ένα μήνυμα ισχυροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και ταυτόχρονα ένα μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Με αυτή την έννοια στέλνουμε τον λογαριασμό» δήλωσε από την Κρήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας..

Ήδη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ξεκίνησε κύκλο περιοδειών και επισκέψεων, ξεκινώντας από την Κρήτη, ενώ θα είναι και το κεντρικό πρόσωπο στα σποτ των τελευταίων ημερών σε μια προσπαθεια επαναπροσέγγισης ψηφοφοφόρων και συνεδρων.

Μετά την περιοδεία του στην Κρήτη ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές : «Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση, τη χειρότερη στιγμή για τον τόπο. Τούτες τις δύσκολες εποχές, που χρειάζεται κοινωνική προστασία και στήριξη, έχουμε μία κυβέρνηση που συνεχίζει το μεγάλο φαγοπότι, εφορμώντας στο δημόσιο πλούτο, όπως ακριβώς έκαναν όταν χρεοκόπησαν τον τόπο.

Ξαναέπιασαν το νήμα από το 2015, πάνω που βγάλαμε τη χώρα με το κεφάλι έξω από το νερό, αφήνοντας το χρέος ρυθμισμένο, τα δημόσια ταμεία ισχυρά, τη χώρα έξω από τα μνημόνια, ξαναήρθαν να ξεκινήσουν το μεγάλο φαγοπότι του δημοσίου πλούτου. Με τα γαλάζια golden boys, τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας που σήμερα τις πληρώνει ο Έλληνας πολίτης και καταναλωτής.

Ότι αυτή η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή είναι πια κοινώς αποδεκτό. Ακόμα και χθες στο συνέδριο της ΝΔ τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έστειλαν αυτό το μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη.

Το θέμα είναι ότι όσο γρηγορότερα υπάρξει πολίτικη αλλαγή, τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Γιατί κάθε μέρα που περνάει οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι και επιβαρύνεται ο δημόσιος προϋπολογισμός.

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες να δώσουν αυτό το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής. Κυρίως τους προοδευτικούς πολίτες, του δημοκρατικούς πολίτες, εδώ από την Κρήτη, την κοιτίδα των δημοκρατικών αγώνων.

Τους καλούμε την επόμενη Κυριακή να προσέλθουν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, δίνοντας το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής. Για να επισπεύσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και να δώσουμε προοπτική, ανάσα, ελπίδα στον τόπο με μια προοδευτική κυβέρνηση».

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν για πρόεδρο και ποιοι για ΚΕ

Για τον πρόεδρο μπορούν να ψηφίσουν όσοι γίνουν μέλη του κόμματος ακόμη και την ημέρα της ψηφοφορίας και για την Κεντρική Επιτροπή όσοι έχουν εγγραφεί στα μητρώα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έως τις 21 Μαρτίου.

Για τις καταστατικές αλλαγές οι ψηφοφορίες θα γίνουν ηλεκτρονικά το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαϊου και σ' αυτές θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι σύνεδροι ψήφισαν στην κάλπη αναφορικά με τον τρόπο εκλογής της συλλογικής ηγεσίας δηλαδή περίπου 4.700 σύνεδροι. Οι προς έγκριση καταστατικές αλλαγές αφορούν: τα δικαίωματα των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τη συγκρότηση των οργανώσεων, τον χρόνο θητείας των οργάνων, την εκλογή των νομαρχιακών επιτροπών από τα μέλη, την ισάριθμη αντιπροσώπευση, το ασυμβίβαστο στα όργανα και τον διορισμό ή την εκλογή στα τμήματα του κόμματος.

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες

Την ίδια ώρα, οι προετοιμασίες από πλευράς της Κουμουνδούρου είναι πυρετώδεις, καθώς έχουν επιστρατευθεί 3.000 άτομα για τις εφορευτικές επιτροπές (3 άτομα ανά κάλπη) και 900 τάμπλετ (όσα και τα εκλογικά τμήματα που θα στηθούν), ενώ εξελίσσονται όλες αυτές τις ημέρες πρόβες και δοκιμές για το εκλογικό της σύστημα, το οποίο συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες με την παραδοσιακή κάλπη.

Έτσι, αν κάποια/ος προσέλθει στο εκλογικό τμήμα για να συμμετάσχει στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χωρίς να αποτελεί ήδη εγγεγραμμένο μέλος, τότε θα υπάρχει δυνατότητα να δίνει τα προσωπικά του στοιχεία επί τόπου, ώστε να πραγματοποιήσει εγγραφή εκείνη την ώρα στο κόμμα, τα ατομικά στοιχεία του θα μεταφέρονται την ίδια στιγμή ως νέα εγγραφή στο Μητρώο Μελών μέσω τάμπλετ και ακολούθως το νέο μέλος να λαμβάνει ψηφοδέλτιο και φάκελο, για να ψηφίσει για τον επικεφαλής του κόμματος.

Στόχος η νέα γενιά

Ακόμη, ωστόσο, και αν υπογραμμίζεται με έμφαση ότι -ως προς το διαδικαστικό μέρος- η ψήφος για τα νέα κομματικά όργανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφέρει από τις ανοιχτές διαδικασίες, τις οποίες επέλεξαν τόσο η ΝΔ, όσο και το Κίνημα Αλλαγής τα τελευταία χρόνια, η μαζική συμμετοχή συνιστά, σε κάθε περίπτωση, πολυπόθητο στόχο για την αξιωματική αντιπολίτευση, με τον κομματικό μηχανισμό να βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση τις τελευταίες ημέρες.

Εκτός από την ένταση της επικοινωνιακής καμπάνιας (η οποία θα συνεχιστεί μέσω διαδικτύου, αλλά και τηλεόρασης), το βάρος για την Κουμουνδούρου πέφτει στην προσέλευση της νέας γενιάς, η οποία αποτελεί προνομιακό ακροατήριο για την αξιωματική αντιπολίτευση (ακόμη και στα εκλογικά αποτελέσματα του 2019), αλλά και εκλογικό σώμα που δύσκολα μετέχει σε κομματικές διαδικασίες, με δυνατότητα, όμως, να συμβάλει στην μεταστροφή του πολιτικού κλίματος.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/RDeyHda
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη