-->

«Βούλιαξε» από την κίνηση το κέντρο της Αθήνας λόγω της στάσης εργασίας στο μετρό

«Βούλιαξε» από την κίνηση το κέντρο της Αθήνας λόγω της στάσης εργασίας στο μετρό

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί από το πρωί της Τρίτης 10/5 σε όλη την Αθήνα λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν μέχρι τις 12:00 τα σωματεία εργαζομενων σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό. Σε ποιους δρόμους στο κέντρο της πόλης παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη που πραγματοποιείται απο το πρωί έξω απο το Συμβούλιο της Επικράτειας (ΣτΕ).

Με ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων σε μετρό και τραμ δηλώνουν πως συμμετέχουν στη στάση εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

«Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την εφαρμογή αυτών των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών διατάξεων και ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι ν' ακυρωθεί ο αντεργατικός νόμος», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αυξημένη κίνηση στους δρόμους

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στην Σταδίου, την Πανεπιστημίου, την Σταδίου, τη Βας. Σοφίας, την Φιλελλήνων, στην άνοδο της Συγγρου από το ΦΙΞ έως το Σύνταγμα και στην άνοδο της Πειραιώς από την Κουμουνδουρου προς την Ομόνοια.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό, αρκετοί πολίτες επέλεξαν να μην χρησιμοποιήσουν τα οχήματα τους αλλά τα λεωφορεία, με αποτέλεσμα σε ορισμένα από αυτά να δημιουργείται συγχρωτισμός.

Συγκέντρωση και πορεία νοσοκομειακών στο Υπ. Υγείας

Σε λίγη ώρα ξεκινά ένα αντίστοιχο συλλαλητήριο εργαζομενων στα νοσοκομεία, οι οποίοι θα κινηθούν από το υπουργείο Υγείας προς τη Βουλή.

«Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, των αναστολών, των απολύσεων, των εξευτελιστικών μισθών και την ομηρία των συμβασιούχων», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/hwCHVMZ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->