Μοίρασαν σαπισμένα φρούτα σε παιδιά Δημοτικού στην Πάτρα

Μοίρασαν σαπισμένα φρούτα σε παιδιά Δημοτικού στην Πάτρα

Καταγγελία στην Πάτρα, μοίρασαν σε μαθητές δημοτικού φρούτα που είχαν σαπίσει.

«Μας έδωσαν φρούτα για γουρούνια και όχι για παιδιά». Μ' αυτά τα λόγια ξέσπασαν γονείς μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν άνοιξαν χάρτινες συσκευασίες με φρούτα που διανέμονται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση των Περιφερειών Αττικής και Δυτικής Ελλάδας.

Όπως διαπίστωσαν, κάποια φρούτα είχαν σαπίσει (προφανώς από τη ζέστη), ενώ η εικόνα εντός της συσκευασίας ήταν αποκρουστική.

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν και σίγουρα το πρόβλημα προκαλείται κατά τη συντήρηση, γιατί είναι βέβαιο πως, όταν τα φρούτα συσκευάζονται είναι αρίστης ποιότητας.

;Aμεσα ωφελούμενοι από το Πρόγραμμα Διανομής Φρούτων – Λαχανικών και Γάλακτος είναι 150.000 παιδιά που φοιτούν σε δημόσια σχολεία επιλεγμένων περιοχών της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει:

α) Στην αύξηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στην διατροφή των παιδιών.
β) Στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών από τα παιδιά και για τον λόγο αυτό έχει προβλεφθεί ένα ολοκληρωμένο έργο με τέσσερις αλληλοεξαρτώμενες και συμπληρωματικές δράσεις.

#ΦΡΟΥΤΑ #ΠΑΙΔΙΑ #ΔΗΜΟΤΙΚΟ_ΣΧΟΛΕΙΟ #ΠΑΤΡΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/SiM4gEq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη