Οικονόμου: Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη την ακρίβεια στην ενέργεια

eurokinissi

Για μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία στο ζήτημα της ακρίβειας της ενέργειας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Αρνητικός εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτώμενος σχετικά με ενδεχόμενη «οριζόντια μείωση ΦΠΑ ή ΕΦΚ ειδικά για τα νησιά» για τα καύσιμα. Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε «Πάντα κοιτάζουμε και αξιολογούμε κάθε δυνατότητα. Ειδικά για την αξιοποίηση φορολογικών εργαλείων οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, δεδομένου ότι υπάρχει πολύ υψηλός βαθμός συσχέτισης των δημοσίων εσόδων με φορολογικά έσοδα αυτής της κατηγορίας. Είμαστε σε περιβάλλον αστάθειας που ο δανεισμός έχει δυσκολέψει, οφείλει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός στην τήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας».

Παράλληλα ο Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, «Έχουμε ήδη κάνει. Υλοποιείται το εθνικό σχέδιο της κυβέρνησης που ανακοινώσαμε πριν 20 μέρες που έχει αποτέλεσμα τη μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν περιμένουμε τι θα γίνει εκεί. Έχουμε πάρει τα πιο αποτελεσματικά μέτρα. Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός εδώ και τρεις μήνες έχει στείλει επιστολή με τις προτάσεις μας. Περιμένουμε τη σύνοδο κορυφής, ο πρωθυπουργός τις έχει συζητήσει με ομολόγους τους, περιμένουμε τις τελικές προτάσεις της επιτροπής. Εμείς όμως σχεδιάσαμε και υλοποιούμε το δικό μας σχέδιο».

Ακόμα σημείωσε: «Τα όσα έχουμε δει μας δείχνουν ότι γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Με βάση αυτά που έχουμε προτείνει υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Είναι τέτοιο το μέγεθος του προβλήματος που καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει. Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερώσει για το δικό της σχέδιο και θα έχουμε μείωση στις αυξήσεις. Θα βοηθούσε μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να προστεθεί στις πολιτικές που αναπτύσσονται από τα κράτη».

Δεν ζητάει κυρώσεις η Ελλάδα για Τουρκία

Αν και ρωτήθηκε επανειλημμένως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να απαντήσει αν η Ελλάδα πρόκειται να ζητήσει κυρώσεις για την «τουρκική προκλητικότητα». Αρνήθηκε ακόμα να σχολιάσει την πολιτική «ίσων αποστάσεων» του ΝΑΤΟ, ενώ επανέλαβε ότι η χώρα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και το Διεθνές Δίκαιο. 

«Έχουμε διάθεση να συνομιλούμε με τους γείτονες με ορισμένες προϋποθέσεις. Η χώρα μας θα υπερασπίζεται την κυριαρχία της και θα αναδεικνύει παραβατικές συμπεριφορές όπως η Κύπρος και οι ευρύτερες αναθεωρητικές διαθέσεις. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την συμπεριφορά της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα. Θα δοθεί στον ΟΗΕ επιστολή – θέση που αποδομεί αβάσιμους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς. Είμαστε πάντοτε σε θέση να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τη διεθνή νομιμότητα. Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα η χώρα θα πορεύεται διαρκώς. Η Ελλάδα είναι παράγοντας ειρήνης, σταθερότητας, ασφάλειας και ψυχραιμίας κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό και για το ΝΑΤΟ και για την περιοχή μας, ιδιαίτερα αυτή την εποχή του πολέμου στην Ουκρανία».

Η απάντηση Οικονόμου στη Ζαχάροβα

Ο Γιάννης Οικονόμου κλήθηκε να απαντήσει και στη νέα επίθεση από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. Όπως ανέφερε: «Βλέπουμε ότι αυξάνονται ο κατάλογος εκείνων που δυσαρεστήθηκαν για όσα πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ. Υπερασπιζόμαστε με συνέπεια το δίκαιο, την ελευθερία και τη Δημοκρατία. Η Ρωσία στάθηκε απέναντι σε αυτά τα ιδεώδη εισβάλλοντας σε μια κυρίαρχη χώρα».

#ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ #ΕΝΕΡΓΕΙΑ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/74T0Rj5
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη