Στις ΗΠΑ και ο Τσαβούσογλου - Προγραμματισμένο τετ α τετ με Μπλίνκεν

Στις ΗΠΑ και ο Τσαβούσογλου - Προγραμματισμένο τετ α τετ με Μπλίνκεν

Τετραήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος θα συναντηθεί και με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του μετά τις συνομιλίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί επίσημα τη Νέα Υόρκη για να παραστεί στο πρώτο Διεθνές Φόρουμ Αναθεώρησης Μετανάστευσης που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Τσαβούσογλου θα μετάσχει ακόμη σε συνάντηση υπουργών με οικοδεσπότη τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άντονι Μπλίνκεν και θέμα: «Κλήση για δράση για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», που θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 18 Μαΐου 2022 και θα έχει διμερείς συναντήσεις.

Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Τουρκίας θα έχουν εν συνεχεία την πρώτη συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών του Στρατηγικού Μηχανισμού Τουρκίας-ΗΠΑ, ενώ ο Τσαβούσογλου αναμένεται να συναντηθεί και με μέλη της τουρκο-αμερικανικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

#ΗΠΑ #ΜΕΒΛΟΥΤ_ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ #ΑΝΤΟΝΙ_ΜΠΛΙΝΚΕΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/cdT4LIk
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη