Λαμία: «Υφαίνοντας το νήμα της ζωής» - Ένας κύκλος αφηγήσεων στο Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας


Το Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας ξεκινά έναν κύκλο παρουσιάσεων των εκθεμάτων του «δίνοντας τον λόγο» στα ίδια τα αντικείμενα, για να αφηγηθούν την ιστορία τους. Ενδιαφερόμενοι κάθε ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την ιστορία των αντικειμένων με απλά λόγια και στη συνέχεια να τα γνωρίσουν από κοντά επισκεπτόμενοι το Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι (Καλύβα Μπακογιάννη 6, Λαμία). Οι ιστορίες  των αντικειμένων συναντούν την προσωπική ιστορία των επισκεπτών του Λαογραφικού Μουσείου και φέρνουν στην επιφάνεια μνήμες και βιώματα από άλλες εποχές.

          Ξεκινάμε το ταξίδι των αφηγήσεων από τον αργαλειό και τα  εξαρτήματά του, με πρώτη να αφηγείται την ιστορία της τη Ρόκα.

Οι ιστορίες των αντικειμένων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαμιέων στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο (https://www.lamia.gr/basiki-selida/laografiko-moyseio-fthiotidas).

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη