Σύγχυση με τις μάσκες στα σχολεία σε εξωτερικούς χώρους, τι ισχύει

Σύγχυση με τις μάσκες στα σχολεία σε εξωτερικούς χώρους, τι ισχύει

«Αλαλούμ» επικρατεί με τις μάσκες στα σχολεία, μια ημέρα πριν ανοίξουν. Συγκεκριμένα δεν διευκρινίζεται για το αν θα φοράνε μάσκες τα παιδία και σε εξωτερικούς χώρους. Διαφορετικές οι δηλώσεις της υπουργούς Παιδείας Κεραμέως και της Μίνας Γκάγκα.

Μεγάλη σύγχυση φαίνεται πώς επικρατεί με το άνοιγμα των σχολείων και τις μάσκες. Οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι υποχρεωτικές, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν οι μαθητές στα σχολεία που επιστέφουν μετά τις διακοπές του Πάσχα, από αύριο Τρίτη 3 Μαΐου,  θα πρέπει να φορούν μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους.

Συγκεκριμένα νωρίτερα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι, «από αύριο όμως που θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία οι μαθητές θα συνεχίσουν να φοράνε κανονικά μάσκες μέσα στην τάξη.». Χωρίς να διευκρινίζει τι θα γίνεται στους εξωτερικούς χώρους. Επιπλέον η κα. Κεραμέως αναφέρθηκε και στις Πανελλήνιες 2022 και είπε πώς στο επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί το αν οι μαθητές θα φορούν ή όχι μάσκες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Από την άλλη, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δήλωσε πώς οι μαθητές -εκτός από τις μάσκες μέσα στην τάξη- υπάρχει ισχυρή σύσταση για την χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Συγκεκριμένα είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, «έχουμε ένα καλό ποσοστό εμβολιασμού, επομένως δεν υπάρχει φόβος για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία. Τα παιδιά θα φοράνε μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. Η σύσταση παραμένει ισχυρή.»



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/EqUFn5R
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη