Επίδομα βενζίνης: Αλαλούμ στα πρατήρια με την άυλη κάρτα, νέα αύξηση στις τιμές από αύριο

Επίδομα βενζίνης: Αλαλούμ στα πρατήρια με την άυλη κάρτα, νέα αύξηση στις τιμές από αύριο

Σοκ για εκατομμύρια καταναλωτές προκαλεί η είδηση ότι από αύριο στα βενζινάδικα η μέση τιμή της αμόλυβδης θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στα 2,12 ευρώ το λίτρο. Αλαλούμ στα βενζινάδικα με την άυλη κάρτα και το επίδομα βενζίνης.

Και τούτο διότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχ. Κιούση, τις τελευταίες ώρες εξαιτίας των διεθνών αναταράξεων, υπήρξε μεγάλη ανατίμηση κοντά στο 6%. Ήδη χθες η χονδρική τιμή της αμόλυβδης, όπως προκύπτει από το Δελτίο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πρατηριούχων εμπόρων, έφτασε στο 1,647 το λίτρο, συνεπώς αύριο θα υπερβεί τα 1,67 ευρώ.   

Από το εκτεταμένο φωτορεπορτάζ του, Dnews διαπιστώνεται ότι στη Βουλιαγμένης, την Κηφισίας, στη Μιχαλακοπούλου, την Πειραιώς και στην Αλεξάνδρας, ορισμένα βενζινάδικα διαθέτουν την απλή αμόλυβδη με 2,11 και 2,12 ευρώ το λίτρο. 

benzini38

«Στην Αττική η μέση τιμή σήμερα της βενζίνης ανέρχεται στο 2,020 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης στο 1,84 ευρώ. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, στο τέλος δεν θα μπορούμε ούτε εμείς να πουλήσουμε, ούτε οι καταναλωτές να αγοράσουν»  δηλώνει η πρόεδρος των βενζινοπωλών του Λεκανοπεδίου Μαρία Ζιάγκα, σημειώνοντας  μάλιστα ότι  στο diesel κίνησης υπάρχει η επιδότηση των 15 λεπτών ανά λίτρο. «Θα ζητήσουμε να έχουμε αυτή τη μείωση και τον επόμενο μήνα ώστε να μπορούμε κάπως να κινηθούμε» συνεχίζει. 

Προβλέπει ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει νέα μεγάλη άνοδος και συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα φθηνά καύσιμα. «Μπορεί να μην είναι τόσο φθηνά και κυρίως να  μην είναι καθαρά» λέει και καταλήγει: «Δεν πρέπει οι καταναλωτές να παρασύρονται και να μπαίνουν σε όποιο πρατήριο πουλάει φθηνότερα. Οι τιμές είναι παντού ανοδικές κι αυτό θα πρέπει να τους υποψιάζει».  

benzini745

Το επίδομα

Όσον δε για το επίδομα, αναφέρει: «Από την Παρασκευή ξεκινήσαμε τις συναλλαγές με το fuel pass, σε εμάς είναι εύκολο αλλά πολλοί δυσκολεύονται και χρειάζονται βοήθεια. Εάν έχεις πολλή δουλειά είναι πρόβλημα γιατί μπορεί ένα αυτοκίνητο να μείνει στο βενζινάδικο μέχρι και μισή ώρα. Υπάρχουν αρκετά παράπονα από τον κόσμο οι οποίοι έχουν και μηχανή και αυτοκίνητο και πριν προλάβουν να επιλέξουν στη δήλωση ποιο όχημα θέλουν, το σύστημα παίρνει την μηχανή».



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/pmnGcgt
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη