-->

Εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας: Ανατροπή για κεταμίνη και ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας

Εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας: Ανατροπή για κεταμίνη και ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας

Oι τεχνικοί σύμβουλοι της Ρούλας Πισπιρίγκου, έχουν διαπιστώσει επουσιώδη κενά και αναπάντητα ερωτήματα για θάνατο από κεταμίνη.

Εξελίξεις στη διερευνηθείσα υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, πρωτότοκης κόρης του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναμένονται από μέρα σε μέρα, αφού θα αρχίσουν να «ξεδιπλώνονται» τα πραγματικά στοιχεία όσων ασχολούνται, από πλευράς Πολιτείας, αλλά και της κατηγορουμένης, μακριά και πέρα απο εικασίες, φήμες, αυτόκλητους εισαγγελείς, διαρροές με αφέλεια αλλά και σκοπιμότητα, εκατέρωθεν.

Εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με το pelop.gr, φέρεται να είναι έτοιμος να καταθέσει στις Αρχές την έκθεσή του ο ιατροδικαστής Αθηνών, Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος τηρεί – καιρό τώρα – σιγή ιχθύος και το πόρισμά του θα έχει βαρύνουσα σημασία, αφού πρόκειται για το μόνο επίσημο κρατικό λειτουργό, που θ' αποφανθεί για τις συνθήκες θανάτου του κοριτσιού από την Πάτρα, στο Νσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Από την έκθεσή του θα κριθεί, εν πολλοίς, η αντοχή του κατηγορητηρίου που βαραίνει την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που αυτό δεν συνοδεύεται ακόμα από αποδείξεις, όπως ότι αυτή προμηθεύτηκε και σκότωσε, με κεταμίνη, την κόρη της.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το pelop.gr που βλέπουν σήμερα για πρώτη φορά τη δημοσιότητα, οι 3 – 4 τεχνικοί σύμβουλοι της Ρούλας Πισπιρίγκου, έχουν διαπιστώσει επουσιώδη κενά και αναπάντητα ερωτηματικά, που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας από κεταμίνη, ενδονοσοκομειακά, δεν είναι καλά δεμένη και άρα και το κατηγορητήριο του Εισαγγελέα Αθηνών.

Η ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας, όπως δείχνουν τα ευρήματα της έρευνάς τους, θα είναι το «κλειδί» της υπόθεσης και…ίσως μιας ενδεχόμενης ανατροπής των μέχρι τώρα δεδομένων και «απολύτως καταδικαστικών σεναρίων» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Δηλαδή, η ώρα δεν είναι αυτή που το Νοσοκομείο αναφέρει, στις 2.30 το μεσημέρι αφότου ειδοποιήθηκε το προσωπικό του από τη μητέρα και αυτή εξήλθε του θαλάμου νοσηλείας. Ο θάνατος, φαίνεται να΄χει επέλθει αργότερα.

Κατά τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», από την έρευνα των τεχνικών συμβούλών προκύπτει ότι η κεταμίνη έχει χορηγηθεί ενδοφλεβίως, οπότε η δράση της είναι σε 1 λεπτό. Φαίνεται να έχει δοθεί μετά τις 3 το μεσημέρι. Καμία σχέση, δηλαδή μ΄αυτό που λένε ότι το παιδί στις 2.30 ήταν νεκρό. Με ενδοφλέβια στις 3μ.μ. θέλει 5-10 λεπτά για να επέλθει το μοιραίο. Το καρδιογράφημα δείχνει τελευταίο σημείο ζωής στις 3.12 μ.μ…κι αυτό λέει πολλά, εφόσον τελικά αποτελέσει τον επιστημονικό αντίλογο της άλλης πλευράς των πραγμάτων, κάτι που θα εμπλέξει στην υπόθεση θανάτου γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το προσεχές δεκαήμερο η αίτηση αποφυλάκισης της Ρούλας

Από την «Εκθεση Μπουζιάνη» θα εξαρτηθεί – μέσα στο προσεχές δεκαήμερο – και η εκκρεμής αίτηση αποφυλάκισης της 33χρονης, η οποία θα την συνεκτιμήσει και με τη βοήθεια των τεχνικών συμβούλων της υπεράσπισης θα κομίζει πραγματικούς λόγους που αυτή μπορεί να γίνει δεκτή. «Για εμάς δεν είναι το πότε θα κατατεθεί αλλά το πώς η αίτηση θα΄ναι καλά στηριγμένη και δομημένη» εξηγεί στην «Π» ο δικηγόρος, της προσωρινά κρατούμενης, Οθωνας Παπαδόπουλος, χωρίς ο ίδιος σ' αυτό το κομβικό σημείο των ερευνών να θέλει να επεκταθεί.

 from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/XmFxDLY
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->