Μόσιαλος για ευλογιά πιθήκων: Δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος

Μόσιαλος για ευλογιά πιθήκων: Δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος

Να σταματήσει ο στιγματισμός, «δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος», η ευλογιά των πιθήκων ξεκαθαρίζει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Για την ευλογιά των πιθήκων μίλησε ξανά ο Ηλίας Μόσιαλος. Σε δηλώσεις του αλλά και σε σχετική ανάρτηση στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE) ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού για την ευλογιά των πιθήκων, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης της ασθένειας».

Παράλληλα, ζήτησε να σταματήσει ο στιγματισμός του σεξ ανάμεσα σε γκέι, καθώς λανθασμένα έχει ειπωθεί ότι η ευλογιά των πιθήκων είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που αφορά κυρίως ομοφυλόφιλους.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φοβόμαστε νέα πανδημία, από αυτό τον ιό ειδικά, το λέω κατηγορηματικά» ανέφερε επίσης ο Ηλίας Μόσιαλος. Και πρόσθεσε: «Προφανώς υπάρχει παγκόσμια ανησυχία, γιατί περάσαμε πάρα πολλά τα τελευταία 2,5 χρόνια με την πανδημία του κορωνοϊού». Όπως είπε, στην Ελλάδα έχει επικρατήσει πανικός «πολλές φορές στη χώρα μας» για θέματα υγείας.

«Στη Βρετανία έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά αυτό ίσως είναι υπερβολή γιατί μιλάμε για δεκάδες κρούσματα σε μια χώρα 67 εκατομμυρίων» σημείωσε ακόμη ο κ. Μόσιαλος.

Πώς μεταδίδεται η ευλογιά των πιθήκων - Τι είπε ο Ηλίας Μόσιαλος

Επιπλέον, ο Ηλίας Μόσιαλος εξήγησε πως η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται από αναπνευστικά σταγονίδια ή επαφή με υγρά στη στοματική κοιλότητα των ασθενών.

«Πρέπει να έρθεις σε παρατεταμένη στενή επαφή για πολλά λεπτά για να κολλήσεις. Τα σταγονίδια, τα οποία εκπέμπονται, δεν μπορούν να πάνε σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου. Μιλάμε για μεγαλύτερα σταγονίδια, όχι για μικρά όπως του κορωνοϊού, που μπορούν να παραμείνουν μέσα σε ένα δωμάτιο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα» εξήγησε.

Επιπλέον, ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε πως υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης της νόσου, ενώ οι περισσότεροι που θα μολυνθούν από τον ιό θα αυτοϊαθούν.

Ηλίας Μόσιαλος για ευλογιά των πιθήκων: «Δεν μπορούμε να στιγματίζουμε τη συνεύρεση ομοφυλόφιλων

Παράλληλα,  έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι λανθασμένα έχει αναφερθεί πως η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται ιδιαιτέρως από ομοφυλόφιλους άνδρες, καθώς δεν είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος.

«Δεν μπορούμε να στιγματίζουμε ούτε την ερωτική συνεύρεση, ούτε τη συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου», έγραψε ο κ. Μόσιαλος σε σχετική του ανάρτηση.

#ΜΟΣΙΑΛΟΣ #ΕΥΛΟΓΙΑ_ΤΩΝ_ΠΙΘΗΚΩΝ #ΑΝΑΡΤΗΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/QoyeLcM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη