Οι δύο κόσμοι των φετινών διακοπών - Από λίγα ευρώ μέχρι τιμές... χρυσού την ημέρα (εικόνες & βίντεο)

Οι δύο κόσμοι των φετινών διακοπών - Από λίγα ευρώ μέχρι τιμές... χρυσού την ημέρα (εικόνες & βίντεο)

Ρευστή παραμένει η κατάσταση στον εναλλακτικό τουρισμό καθώς ναι μεν η ζήτηση για τους επόμενους μήνες είναι μεγάλη, ωστόσο οι κρατήσεις που καταγράφονται στα camping αυτή την περίοδο φτάνουν το 10%. Μακρινό όνειρο οι διακοπές με ιστιοπλοϊκά, καταμαράν και κότερα.

Όσο κυκλοφορεί ο ιος η ζήτηση είναι αρκετά μεγάλη, Έλληνες και ξένοι αισθάνονται πιο ασφαλείς και επιλέγουν το camping, διότι είναι «στο δικό τους το σπίτι», στο τροχόσπιτο ή στη σκηνή. Η Ελλάδα σήμερα διαθέτει κοντά στις 300 εγκαταστάσεις κάμπινγκ, με συνολική δυναμικότητα περίπου 25.000 θέσεων.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ κ. Αντώνιος Δεληδημητρίου μιλά στα Dnews, για τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στα camping, έπειτα από δυο χρόνια καραντίνας, για το κόστος, ενώ παράλληλα προβλέπει πως αν ομαλοποιηθούν τα πράγματα η πληρότητα μπορεί να ξεπεράσει και το 80%.

Το camping είναι τρόπος ζωής

Φέτος περιμένουμε να υπάρχει αυξητική τάση στις διακοπές στη φύση. Κάποιοι έρχονται στη φύση γιατί τους αρέσει να κάνουν έτσι διακοπές, κάποιοι άλλοι διαλέγουν να πάνε σε ξενοδοχείο. Για τους περισσότερους είναι τρόπος ζωής, όχι απλά διακοπές. Βέβαια αρκετοί είναι εκείνοι που δυσκολεύονται με τις τιμές των καταλυμάτων και έτσι σκέφτονται να πραγματοποιήσουν τις φετινές τους διακοπές σε σκηνή ή τροχόσπιτο».

Οι τιμές

Σύμφωνα με τον κ. Δεληδημητριου, μέσο όρο το κόστος είναι 22 ευρώ. Ανάλογα βέβαια και την περίοδο.

«Αυτή την στιγμή μπορεί να βρεις και με 16 ευρώ. Την υψηλή περίοδο φτάνει μέχρι 25 ευρώ. Δεν αλλάζει κάτι εάν έχεις τροχόσπιτο ή σκηνή. Απλώς καταλαμβάνεις μια θέση. Σε σχέση με τα δυο προηγούμενα χρόνια οι τιμές παραμένουν το ίδιο εκτός από αυτές που αφορούν την ενέργεια, όπως η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, έχει διαμορφωθεί γιατί το ρεύμα έχει ξεφύγει.

Αυτό το διάστημα έχουμε ένα 10% στην πληρότητα, ωστόσο περιμένουμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να φτάσουμε το 80%. Όλα εξαρτώνται φυσικά από τις καιρικές συνθήκες, τον κοβιντ, τα μέτρα, οι τιμές των καυσίμων. Είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν τον οδικό τουρισμό. Όπως σας είπα ζήτηση υπάρχει. Προβλέπουμε πως αν είναι ομαδοποιημένα τα πράγματα όσον αφορά τον πόλεμο και τις τιμές από τα καύσιμα θα έχουμε υψηλά ποσοστά. Μέχρι στιγμής αυτοί οι δυο παράγοντες είναι αρνητικοί», καταλήγει.

Διακοπές για λίγους

Άλλο ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού, είναι οι διακοπές με καταμαράν, ιστιοπλοϊκά και σε κάποιες πιο ειδικές περιπτώσεις με κότερα. Οι τιμές για τον περισσότερο κόσμο είναι απλησίαστες.

diakopes33

Σε χαμηλή περίοδο ένα ιστιοπλοϊκό που μπορεί να χωράει 5 το άτομα είναι από 400 ευρώ και πάνω την ημέρα, τα καταμαράν 700 ευρώ μέχρι 10 άτομα και τα κότερα είναι από 1.500 ευρώ και πάνω, ενώ κάποιο υπερπολυτελές ξεπερνάει τα 3.000 την ήμερα.

Σημειώνεται ότι οι τιμές προσαρμόζονται και αυξάνονται ανάλογα με τα μέτρα του σκάφους, τη χωρητικότητα των ατόμων, την τοποθεσία, το ταξίδι, τις παροχές, τον μισθό του καπετάνιου (σε περίπτωση που επιλέξεις να έχεις), τα καύσιμα και οι μέρες. Όλα αυτά αυτομάτως αυξάνουν κατά πολύ την τιμή του ταξιδιού.

diakopes59

{https://www.youtube.com/watch?v=ZbKT3AGkbu8}

#ΔΙΑΚΟΠΕΣ #ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ #ΤΙΜΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/MWfh2mB
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη