-->

Έφτασε η μεγάλη ώρα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Έφτασε η μεγάλη ώρα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Η πολυαναμενόμενη επιδότηση των ηλεκτρικών συσκευών «ξεπαγώνει» και οι δικαιούχοι ετοιμάζονται για... αγορές νέων κλιματιστικών και ψυγείων - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Όλα δείχνουν πως έπειτα από «πάγο» μερικών μηνών, «ξεκλειδώνει» επιτέλους η επιδότηση για την αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες ημέρες σχεδόν 200.000 νοικοκυριά θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα voucher που θα καλύπτουν έως και το 50% της αξίας των αγορών τους, προκειμένου να αποσύρουν παλιές και ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές.

Στόχος του προγράμματος, άλλωστε, είναι να αντικαταστήσουν οι παλιές συσκευές με νέες υψηλής ενεργειακής κλάσης, ώστε να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας. 

Όσο για τον αρχικό στόχο του υπουργείου Περιβάλλοντος - για έναρξη επιδοτήσεων πριν το Πάσχα - φαίνεται πως αυτός καθυστέρησε, αφού οι ανατιμήσεις που έφερε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οδήγησε - μεταξύ άλλων - σε αύξηση της τάξης του 10% στα προϊόντα αλλά και σε σημαντικές καθυστερήσεις στις εισαγωγές ακόμα και για τρεις ή τέσσερις μήνες.

Τι προβλέπει το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών

Βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στη δράση είναι η ανακύκλωση των παλιών συσκευών.

Η παλιά συσκευή προς αντικατάσταση, μάλιστα, θα πρέπει να λειτουργεί - αλλιώς δεν θα γίνεται δεκτή.

Τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές.

Σημειώνεται, τέλος, πως θα υπάρχουν οικονομικά κριτήρια. Ανάλογα με το εισόδημα θα υπάρχει και ανάλογη επιδότηση.

Ποιες συσκευές επιδοτούνται

  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες
  • Κλιματιστικά

Ποιες συσκευές δεν επιδοτούνται

  • Ηλεκτρικές κουζίνες
  • Πλυντήρια ρούχων
  • Πλυντήρια πιάτων

Πώς θα γίνεται η αίτηση

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η αίτηση θα γίνεται σε ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς του Taxisnet, ενώ θα χρειάζεται και το ΑΦΜ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είχε συγκεκριμένα σημειώσει:

«Θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα δηλώνει με τους κωδικούς taxisnet ο ενδιαφερόμενος είτε μόνος του, είτε μέσα από τον λογιστή, είτε και από το κατάστημα που μπορεί να πάει, θα δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει και το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό.»from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/rgnoc1H
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->