Απίστευτο: Η πλαζ της Βουλιαγμένη ζητά λεφτά για την είσοδο ΑΜΕΑ και των συνοδών του (εικόνα)

EUROKINISSI

Την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων κυβερνητικών αρχών, από τη στιγμή μάλιστα που ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης  παρακολουθεί προσωπικώς τις υλοποίηση των μέτρων ενίσχυσης των ατόμων με αναπηρία, χρήζει η παράλογη – όπως χαρακτηρίζεται - απόφαση της «Ακτής  Βουλιαγμένης» να επιβάλει, για πρώτη φορά, εισιτήριο στα ΑΜΕΑ και στους συνοδούς τους. 

Όπως φαίνεται στον κατάλογο στην είσοδο της πλαζ, όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, στην πλειοψηφία τους δηλαδή καθηλωμένοι συνάνθρωποι μας και ανήμποροι για προσφορά οποιασδήποτε εργασίας, πληρώνουν 5 ευρώ εισιτήριο και επίσης 5 ευρώ οι συνοδοί τους. Οι υπόλοιπες κατηγορίες πιστοποιημένων αναπήρων με ποσοστά έως 80%, εισέρχονται με κανονικό εισιτήριο 10 ευρώ, ως αρτιμελείς. 

«Έχουν απόλυτο δίκιο οι άνθρωποι. Πρόκειται για μονομερή και αυθαίρετη απόφαση η οποία δεν αναιρείται καθώς ο πρόεδρος της διαχειρίστριας εταιρείας του δημοσίου έχει παραιτηθεί εδώ και ένα μήνα ενώ τελεί υπό παραίτηση και ο διευθύνων σύμβουλος» αναφέρει στα Dnews ο δήμαρχος Βάρης  - Βούλας  - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος έχοντας αποστείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΤΑΔ (εταιρεία διαχείρισης ακινήτων) .

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της  Εθνικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Β.  Κούτσιανος δηλώνει ότι πέραν του νομικού σκέλος, το ζήτημα είναι ηθικό ενώ αναδεικνύει και το πρόβλημα της διάκρισης μεταξύ των αναπήρων που προκύπτει από αυτή την απόφαση.

«Άραγε με ποιο σκεπτικό έκριναν όταν ένας ΑΜΕΑ με ποσοστό άνω του 80% θα δίνει 5 ευρώ και ένας ΑΜΕΑ με χαμηλότερο ποσοστό θα δίνει 10 ευρώ;» αναρωτιέται. 

amea38

Σημειώνεται ότι στις γειτονικές πλαζ της Βάρκιζας και της Βούλας η λειτουργία των οποίων έχει ανατεθεί σε ιδιώτες, τα ΑΜΕΑ, τα παιδιά και οι κάτοικοι των περιοχών εισέρχονται ελεύθερα. Αντίθετα στη  Βουλιαγμένη που διοικείται απευθείας από την ΕΤΑΔ, τη θυγατρική του Υπερταμείου, όλοι οι ως άνω μπαίνουν μόνο επί πληρωμή. 

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2021 το αντίτιμο της γενικής εισόδου ήταν 10 ευρώ και 5 ευρώ  για μαθητές, πολύτεκνους, άτομα άνω των 65 ετών, φοιτητές, στρατιώτες, άνεργους και γκρουπ άνω των 14 ατόμων. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για τα παιδιά και τα ΑΜΕΑ.

Δείτε την επιστολή προς τον κ. Βλαστό

 

#ΠΑΡΑΛΙΑ #ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ #ΑΜΕΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/nmbwz2a
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη