Στο τραπέζι κατάργηση της μάσκας: Πού θα παραμείνει

Στο τραπέζι κατάργηση της μάσκας: Πού θα παραμείνει

Στο τραπέζ κατάργηση της μάσκας 1η Ιουνίου δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, θα παραμείνει μόνο σε μέσα μαζικής μεταφοράς, νοσοκομεία και όπου υπάρχου ευάλωτες ομάδες δήλωσε η αναπληρώτρια Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Για το θέμα της κατάργησης της μάσκας μίλησαν τόσο ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης όσο και η αναπληρώτρια Υγείας, Μίνα Γκάγκα οι οποίοι επεσήμαναν τα εξής.

Θάνος Πλεύρης: «Πιθανή η κατάργηση της μάσκας από 1η Ιουνίου»

Η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε πτωτική τάση στη χώρα μας με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να τονίζει ότι είναι πιθανόν να καταργηθεί η μάσκα από την 1η Ιουνίου.

«Έχουμε πει στις εξαγγελίες μας ότι η βασική ημερομηνία εξέτασης για την κατάργηση της μάσκας είναι η 1η Ιουνίου. Φαίνεται ότι θα φτάσει στην υλοποίηση του, ωστόσο μπορεί να διατηρηθεί σε κάποιους χώρους.

Το πλεονέκτημα στη χώρα μας είναι ότι τους θερινούς μήνες, οι κλειστοί χώροι, είναι πολύ περιορισμένοι, στα ΜΜΜ, στα νοσοκομεία και σε χώρους φροντίδας, θα διατηρηθεί η μάσκα. Η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο, η επιθυμία μας είναι να πάμε σε λιγότερους χώρους, όπου θα υπάρχει η μάσκα.

Έχουμε μιλήσει και με την κ. Κεραμέως, έτσι ώστε να διατηρηθεί κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, αλλά και των πανελλαδικών, προκειμένου κανένα παιδί να μην χάσει τις εξετάσεις του. Στο ζήτημα των πανελλαδικών και των σχολείων θα είμαστε λίγο συντηρητικοί».

Μ. Γκάγκα: Πότε θα βγάλουμε τη μάσκα ποιοι την κρατούν

Η σύσταση εξακολουθεί να είναι ισχυρή να φοράμε τη μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός ή όταν τα άτομα έχουν προβλήματα υγείας, τόνισε η αναπληρώτρια Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«προσωπικά ελπίζω ότι θα βγουν. Έχουμε τώρα την εμπερία, ξέρουμε πώς ήταν αυτά τα δυο χρόνια. Εάν υπάρχουν θέματα νομίζω θα είμαστε πολύ πιο ώριμοι να το ξαναβάλουμε, αλλά πραγματικά ελπίζω ότι θα πάψουμε να ζούμε με μάσκες, τουλάχιστον έτσι όπως ζήσαμε αυτά τα χρόνια και θα μπούμε σε μια κανονικότητα που μας χρειάζεται».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή της για τις μάσκες εκτίμησε ότι «νομίζω ότι θα μείνει εκεί που υπάρχει πραγματικά θέμα, δηλαδή στα μέσα μαζικής μεταφοράς πιθανότατα θα μείνει, στα νοσοκομεία σίγουρα θα μείνει, στις μονάδες με ευάλωτους ανθρώπους θα μείνει».

«Αλλά αυτό που βλέπουμε είναι ότι άνθρωποι εμβολιασμένοι, νέοι άνθρωποι που δεν έχουν προβλήματα δεν έχουν νόσο. Ακόμα και τα θετικά που βρίσκουμε είναι σε τυχαίο έλεγχο. Αυτός είναι ο λόγος που προχωράει, αν προχωρήσει η επιτροπή, και βγάλει τις μάσκες. Και σάς λέω είναι μια οδηγία που έχει ακολουθηθεί στις υπόλοιπες χώρες και πάλι νομίζω ότι η σύσταση είναι ισχυρή αν υπάρχουν ευάλωτοι άνθρωποι, είναι καλό να φοράνε οι ίδιοι τη μάσκα» πρόσθεσε η κ. Γκάγκα.

«Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις για το μέλλον. Θεωρώ ότι με το ποσοστό ανοσοποίησης που έχουμε τα πράγματα θα είναι καλά, αλλά σάς λέω και πάλι είμαστε εδώ. Ξέρουμε τα πράγματα, ξέρουμε τι είναι επικίνδυνο για τον καθέναν μας, τι μπορούμε να κάνουμε οπότε αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι από πλευράς υπουργείου θα είμαστε εδώ για να δίνουμε οδηγίες με τη βοήθεια της Επιτροπής και με κατανοητό τρόπο για να ξέρουμε όλοι τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε».

#ΜΑΣΚΑ #ΠΛΕΥΡΗΣ #ΓΚΑΓΚΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/gJsuflv
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη