-->

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτες και καταδικαστέες οι δηλώσεις Τσαβούσογλου»

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτες και καταδικαστέες οι δηλώσεις Τσαβούσογλου»

«Οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών και αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας είναι απαράδεκτες και απόλυτα καταδικαστέες», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «απαντώντας» στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «η προάσπιση της ελληνικής κυριαρχίας απέναντι στις παράνομες τουρκικές διεκδικήσεις είναι δεδομένη».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως «γεννά μεγάλη ανησυχία ότι η εξελισσόμενη κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία συνοδεύεται από απουσία συγκροτημένης και αποτελεσματικής διπλωματικής στρατηγικής από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Από το ήσυχο καλοκαίρι της συνάντησης στην Κωνσταντινούπολη, περάσαμε στη καθημερινότητα των απειλών και των παραβιάσεων.Με τους ισχυρούς συμμάχους που θα μας στήριζαν επειδή τους τα δώσαμε όλα, εκκωφαντικά σιωπούντες και απόντες.

Η ανάγκη για μια συγκροτημένη διπλωματική στρατηγική, στήριξης των ελληνικών θέσεων και διεθνούς πίεσης της Τουρκίας για επιστροφή στον διάλογο, είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χθεσινή κυβερνητική προσπάθεια επικοινωνιακής και μικροκομματικής διαχείρισης της έντασης με την Τουρκία με το βλέμμα στην ελληνική κοινή γνώμη γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη.

Αναμένουμε ενημέρωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Σόλτς, την τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ειδικά της Γαλλίας, απέναντι σε αυτήν την επικίνδυνη κλιμάκωση», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΜΕΒΛΟΥΤ_ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/PsEVOfJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->