Η πανεπιστημιακή αστυνομία «μπαίνει» στα ΑΕΙ

Η πανεπιστημιακή αστυνομία «μπαίνει» στα ΑΕΙ

Όπως ξεκαθάρισε η Υπουργός Παιδείας μόλις εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα στο ΣτΕ ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να ξεκινήσουν αμέσως να λειτουργούν οι ομάδες προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στα πανεπιστήμια.

Έτοιμη να μπει στα Πανεπιστήμια είναι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία όπως αποκάλυψε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Η Υπουργός Παιδείας, τοποθετήθηκε για θέματα που αφορούν τη τριτοβάθμια εκπαίδευση και προχώρησε σε ορισμένες αποκαλύψεις που αφορούν το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει στην Κυβέρνηση για την είσοδο της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.

Όπως είπε έχει ήδη κατατεθεί από τα αρμόδια υπουργεία το προεδρικό διάταγμα στο ΣτΕ μόλις αυτό εκδοθεί εντός του Ιουνίου ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να ξεκινήσουν αμέσως να λειτουργούν οι ομάδες προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στα πανεπιστήμια. Υπάρχει σχεδιασμός για τα τέσσερα πανεπιστήμια, το Αριστοτέλειο, το πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υπάρχει σχεδιασμός, είναι σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος γίνεται με βάση τις ανάγκες που διαπιστώνονται επιχειρησιακά. Ο σχεδιασμός είναι εντός του Ιουνίου να ξεκινήσουν να λειτουργούν οι ομάδες προστασίας, οι οποίες να θυμίσω ότι στόχος τους είναι να δρουν κυρίως αποτρεπτικά. Δηλαδή και μόνο η παρουσία τους να δρα αποτρεπτικά για να μην συντελούνται πράξεις οι οποίες δεν συνάδουν με το ακαδημαϊκό περιβάλλον και εν τέλει να οδηγήσει αυτό σε μια αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Στόχος είναι να μην χρειάζονται αυτές οι ομάδες και για αυτό δεν είναι οριζόντιο το μέτρο, εντοπίζεται μόνο εκεί που υπάρχει ανάγκη και για όσο υπάρχει ανάγκη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια αναφέροντας οτι φέτος ανακοινώθηκαν 68 χιλιάδες εισακτέοι, πέρυσι μπήκαν στα πανεπιστήμια 60 χιλιάδες άρα σε σχέση με αυτούς που μπήκανε οι εν δυνάμει θέσεις είναι περισσότερες. Αυτοί οι οποίοι ασκούν κριτική λέγανε για εν δυνάμει θέσεις που θα μπορούσαν να είναι περισσότερες αν δεν υπήρχε η ελάχιστη βάση εισαγωγής. Η ελάχιστη βάση εισαγωγής νομίζω ότι συμφωνήσαμε η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ακόμα και η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης ότι έπρεπε να μπει ένα τέλος στη διαδικασία που έμπαιναν οι υποψήφιοι με βαθμό 1-2-3 στα 20.

Προφανώς με το προηγούμενο καθεστώς υπήρχαν περισσότεροι που έμπαιναν οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να αποφοιτήσουν άρα αφενός κοροϊδεύαμε τα παιδιά, τους λέγαμε μπείτε ελευθέρα στο πανεπιστήμιο αδιαφορώντας για το αν θα είναι σε θέση να φοιτήσουν και να αποφοιτήσουν, δεν βοηθούσαμε τα πανεπιστήμια να αναβαθμίσουν την ποιότητα των σπουδών τους και κοροϊδεύαμε και τον έλληνα φορολογούμενο. Πλέον έχει γίνει ένας εξορθολογισμός με την ελάχιστη βάση εισαγωγής και έχει ανέλθει συνολικά το επίπεδο.

#ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΑΕΙ #ΚΕΡΑΜΕΩΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/RaYlHQ6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη