Γιάννης Οικονόμου: Προ των πυλών νέα μέτρα στήριξης, έρχεται σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος

Γιάννης Οικονόμου: Προ των πυλών νέα μέτρα στήριξης, έρχεται σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος

Σε εξέλιξη είναι η ενημέρωση των συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την ενημέρωση μιλώντας για τα εγκαίνια του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλέξανδρούπολη από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα το πρωί.

«Σε συνδυασμό με τους άλλους αγωγούς, η Ελλάδα θα καταστεί περιφερειακός ενεργειακός κόμβος μείζονας σημασίας», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να διασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

«Το επόμενο διάστημα, οι πληρωμές που έχουμε να κάνουμε θα γίνουν έτσι ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις και να διασφαλιστεί η ασφάλεια της χώρας μας. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε πολίτη όσο καιρό χρειαστεί. Θα ανακοινώσουμε νέο πλαίσιο ως απάντηση στην ακρίβεια. Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί πάνω από 4 δις. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο αλλά επειδή όπως συμβαίνει με τις μεγάλες εξωγενείς κρίσεις κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να το εκμεταλλευθούν».

Αναφορικά με τη ΔΕΗ, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Η ΔΕΗ το 2019 είχε χρεοκοπήσει. Αυτή είναι η άποψη του ορκωτού ελεγκτή που είχε διορίσει η τότε κυβέρνηση. Αν μας έβρισκε η κρίση όπως ήταν το 2019 η ΔΕΗ, οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές».

«Συγκεκριμένα, το ελληνικό δημόσιο κατέχει το 34% και ασκεί έλεγχο στην επιχείρηση. Η περιουσία του ελληνικού δημοσίου ξεπερνά το 1 δις ενώ το 2019 ήταν 150 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόγραμμα αγοράς και διάθεσης μετοχών δίνει το δικαίωμα στο Διοικητικό Συμβούλιο να διαθέσει τις μετοχές αλλά το δικαίωμα αυτό δεν έχει ασκηθεί. Έτσι, τα δημοσιεύματα για μπόνους σε στελέχη της ΔΕΗ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε «ψέματα» το ότι ότι οι Ελληνες πληρώνουν πιο ακριβά το ρεύμα από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα η στήριξη θα είναι οριζόντια για όλους και όλες χωρίς εξαιρέσεις. «Τα ψέμματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα, όμως για εμάς εχθρός είναι η ακρίβεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα μέτρα πυροπροστασίας και την αντιπυρική περόδο, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι θα υπάρχει αύξηση της επιτήρησης από αέρος. «Ο αριθμός των εναέριων μέσων θα είναι αυξημένος, ενώ θα είναι στοχευμένα και προσαρμοσμένα στις μορφολογικές ανάγκες της χώρας μας. Παράλληλα, η επιτήρηση από το έδαφος ενισχύεται».

Δείτε Live την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου:

{https://www.youtube.com/watch?v=IO8wstOU_OI}



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/nlaX2Hq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη