Βασιλακόπουλος για ευλογιά των πιθήκων: «Μεταδίδεται μόνο όταν έχουμε συμπτώματα»

Πηγή: pixabay

Για το ενδεχόμενο εμφάνισης και άλλων ασθενειών σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλους. 

 

«Δεν πρόκειται να υπάρξει πανδημία, ούτε επιδημία που μπορεί να επηρεάσει τις ζωές μας στο παραμικρό» δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Τόνισε πως είναι σημαντικό πως η μεταδοτικότητα του ιού είναι μικρή και επισήμανε πως η νόσος μεταδίδεται μόνο όταν έχουμε συμπτώματα.

«Επομένως είναι εύκολο να εντοπίσουμε τα κρούσματα, να βρούμε τις στενές επαφές τους και να το περιορίσουμε» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Γιατί δεν υπάρχουν μεταλλάξεις 

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως η εν λόγω νόσος είναι ιός DNA, που σημαίνει πως όταν φτιάχνουν αντίγραφα του εαυτού τους, όταν πολλαπλασιάζονται, έχουν καλούς επιδιορθωτικούς μηχανισμούς και δεν παθαίνουν μεταλλάξεις.

«Είναι καλό που ο κόσμος έχει αποκτήσει γρήγορα αντανακλαστικά για τα υγειονομικά ζητήματα μετά τον κορονοϊό. Όμως δεν πρέπει να πανικοβάλλεται» επισήμανε.

Αναφορικά με τα κρούσματα λέπρας στη χώρα μας, ο καθηγητής ήταν καθησυχαστικός δηλώνοντας πως δεν πρόκειται «να γεμίσουμε ούτε λέπρα, ούτε ευλογιά των πιθήκων στην Ελλάδα».

#ΘΕΟΔΩΡΟΣ_ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ #ΕΥΛΟΓΙΑ_ΤΩΝ_ΠΙΘΗΚΩΝ #ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/vV3t9aW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη