Χίος: Αποκολλήθηκε το πλοίο «Νήσος Σάμος», είχε επικαθήσει λόγω των ισχυρών ανέμων

eurokinissi

Οι ισχυροί βοριάδες που πνέουν στο βόρειο Αιγαίο παρέσυραν στις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, το πλοίο «Νήσος Σάμος» προερχόμενο από τον Πειραιά. Με τη βοήθεια ρυμουλκού αποκολλήθηκε κάποιες ώρες αργότερα.

Πιο αναλυτικά, το πλοίο έριξε άγκυρα μέσα στο λιμάνι της Χίου υποβοηθούμενο από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ρυμουλκά, καθώς δε μπορούσε να δέσει στην προβλήτα.

Αμέσως μετά το πλοίο επικάθησε σε αμμώδες αβαθή στο λιμάνι χωρίς να έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 09:30, αποκολλήθηκε με τη βοήθεια του ρυμουλκού και αμέσως άρχισε η διαδικασία πρόσδεσης, ώστε να αποβιβάσει τους επιβάτες για τη Χίο.

Το «Νήσος Σάμος» αναμένεται να επιθεωρηθεί και μετά από βεβαίωση του παρακολουθούντα νηογνώμονα θα αναχωρήσει για την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου.

Στο πλοίο με 86 άτομα πλήρωμα, επιβαίνουν 332 επιβάτες 104 φορτηγά 83 ΙΧ και 18 δίκυκλα.

Όπως αναφέρει το λιμενικό σώμα, το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διαδικασία χειρισμού πρόσδεσης και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή.

Το «Νήσος Σάμος» εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά για Ψαρά Χίο και Μυτιλήνη.

{https://www.youtube.com/watch?v=6U1yOLb8Hi8&t=1s}

#ΧΙΟΣ #ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ #ΝΗΣΟΣ_ΣΑΜΟΣ #ΠΛΟΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/51OCyte
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη