-->

Μωβ σπήλαιο: Ένα μοναδικό υποβρύχιο σπήλαιο στην Εύβοια (βίντεο)

Μωβ σπήλαιο: Ένα μοναδικό υποβρύχιο σπήλαιο στην Εύβοια (βίντεο)

Το υποβρύχιο Μωβ Σπήλαιο βρίσκεται στους Ζάρακες της Ευβοίας. Στο βόρειο υποβρύχιο τοίχωμα του υπάρχουν μωβ φύκια από τα οποία πήρε και το όνομα του.

Ένα νέο εντυπωσιακό ενάλιο βάραθρο εξερευνήθηκε από τα μέλη του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Όμιλου στην Νοτιοανατολική Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στους Ζάρακες με πρόσβαση οδικώς από τα Μεσοχώρια.

Στο Βόρειο υποβρύχιο τοίχωμά του υπάρχουν φύκη χρώματος μωβ, απ' όπου εμπνευστήκαμε το όνομά του. Πρόκειται για μία δολίνη δίπλα στην θάλασσα με δύο υποβρύχιες εισόδους. Το μέγεθος της είναι 15 μέτρα πλάτος και 25 μέτρα μήκος (μετρήσεις από το google earth). Το ύψος από την επιφάνεια του νερού είναι περίπου 20 μέτρα το χαμηλότερο και περίπου 25 μέτρα το ψηλότερο. Υπάρχει σημείο πρόσβασης στην επιφάνεια του νερού σχετικά εύκολο (με χρήση σχοινιού για ασφάλεια).

Ο πυθμένας του σπηλαίου χωρίζεται σε δύο μέρη το χερσαίο στο οποίο και φτάνεις με καταρρίχηση και το λιμναίο. Η λίμνη έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με το σπήλαιο (μήκος πλάτος) και βάθος που κυμαίνεται από 10μ έως 20 μέτρα περίπου.

Δείτε βίντεο από το Up Stories

{https://www.youtube.com/watch?v=nE0Kif0e_x0}from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/IbG38Lx
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->