-->

Η Ρωσία «βάζει στο κάδρο» την Υπερδνειστερία, νέες εκρήξεις στην περιοχή

ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρχείου

Οι αρχές της Υπερδνειστερίας, της φιλορωσικής αποσχισθείσας περιοχής της Μολδαβίας, ανακοίνωσαν ότι την Παρασκευή το βράδυ σημειώθηκαν τέσσερις εκρήξεις σε ένα παλιό αεροδρόμιο σε χωριό που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

«Κοντά στο χωριό Βορόνκοβο (περίπου 5 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα) στην περιοχή Ριμπνίτσα, στο σημείο του παλιού αεροδρομίου, σημειώθηκαν τέσσερις εκρήξεις», σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το «υπουργείο Εσωτερικών» της Υπερδνειστερίας στο Telegram.

«Το βράδυ της Παρασκευής 6 Μαΐου, περίπου στις 21:40, δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί ερρίφθησαν από drone. Μία ώρα αργότερα η επίθεση επαναλήφθηκε», διευκρίνισε η ίδια πηγή, τονίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Στην περιοχή έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες διάφορα περιστατικά, πχ. πυροβολισμοί κοντά σε αποθήκη όπλων και σειρά εκρήξεων, εγείροντας φόβους για εξάπλωση στην Υπερδνειστερία της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Μια ομάδα ερευνητών βρίσκεται στο σημείο», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο. «Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση στο Βορόνκοβο. Η πρώτη σημειώθηκε στις 5 Μαΐου, όταν δύο βόμβες ερρίφθησαν από drone χωρίς να υπάρξουν θύματα».

Η Υπερδνειστερία αποσχίσθηκε από τη Μολδαβία μετά από σύντομη εμφύλια σύρραξη το 1992. Ο θύλακας, με πληθυσμό 500.000 κατοίκων, εξαρτάται σχεδόν πλήρως από την Μόσχα, η οποία χορηγεί δωρεάν φυσικό αέριο και έχει αναπτύξει εκεί δύναμη 1.500 στρατιωτών.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι φόβοι ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα επεκταθεί στην Υπερδνειστερία εντάθηκαν αφού Ρώσος στρατηγός δήλωσε ότι η ρωσική εισβολή έχει στόχο να δημιουργήσει έναν διάδρομο προς αυτή τη φιλορωσική περιοχή.

Το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιθυμεί να "αποσταθεροποιήσει" την Υπερδνειστερία προκειμένου να δικαιολογήσει μια στρατιωτική επέμβαση.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/U3azuqe
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->