Ανησυχία των ειδικών για τους αιφνίδιους θανάτους παιδιών στην Ελλάδα, «σε άλλη περίοδο ίσως να μη μας τρομοκρατούσαν»

Ανησυχία των ειδικών για τους αιφνίδιους θανάτους παιδιών στην Ελλάδα, «σε άλλη περίοδο ίσως να μη μας τρομοκρατούσαν»

Μεγάλη είναι η ανησυχία προκαλούν οι αιφνίδιοι θάνατοι παιδιών που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού να αναφέρει ότι «ίσως σε μια άλλη περίοδο τρεις αιφνίδιοι θάνατοι σε παιδιά να μη μας τρομοκρατούσαν».

«Είναι πολύ παράξενο αυτό που συμβαίνει, ανησυχώ και εγώ. Εκείνο που μας ανησυχεί είναι ότι στην πολύ βρεφική ηλικία ο αιφνίδιος θάνατος ήταν γνωστό φαινόμενο, στην εφηβική ηλικία ειδικά σε παιδιά που αθλούνται, το ίδιο.

Από την άλλη, αιφνίδιος θάνατος μετά από πυρετικό επεισόδιο είναι εξαιρετικά σπάνιος. Ίσως σε μια άλλη περίοδο τρεις αιφνίδιοι θάνατοι σε παιδιά να μη μας τρομοκρατούσαν. Τώρα με τον κορονοϊό και την ηπατίτιδα όλο αυτό είναι ανησυχητικό.

Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά γίνεται και αν είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου ή όχι», ανέφερε μεταξύ άλλων η Αθηνά Λινού μιλώντας στο Mega το πρωί του Σαββάτου.

«Το ότι τα κρούσματα και οι θάνατοι έχουν μειωθεί είναι πολύ ευχάριστο για τη χώρα μας. Σε διεθνές επίπεδο τα πράγματα δεν είναι παρόμοια, στην Αμερική έχει αρχίσει σημαντική αύξηση και δεν έχουν και τη δυνατότητα να καλύπτουν τα φάρμακα των ασθενών.

Τα μονοκλωνικά δεν αποδίδουν, υπάρχουν καινούργιες υποπαραλλαγές, αυξάνονται τα κρούσματα και αυξάνεται και η συγκέντρωση του ιού στα λύματα. Το CDC έχει βγάλει οδηγία να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες σε όλα τα ΜΜΜ οι πολίτες, παρά το ότι η κυβέρνηση κρίνει ότι δε χρειάζονται οι μάσκες», σημείωσε η κ. Λινού για την πορεία της πανδημίας.

«Υπάρχει μια ανησυχία και θα παρότρυνα τους ανθρώπους να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις μάσκες, παρά το ότι δεν είναι υποχρεωτικές», υπογράμμισε.

#ΘΑΝΑΤΟΙ #ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/EnoYGzR
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη