-->

«Θετική» η Μόσχα στο σενάριο διάνοιξης διαδρόμου για πλοία που εξάγουν τρόφιμα από την Ουκρανία

«Θετική» η Μόσχα στο σενάριο διάνοιξης διαδρόμου για πλοία που εξάγουν τρόφιμα από την Ουκρανία

Δυτικές δυνάμεις συζητούν την ιδέα να δημιουργηθούν «ασφαλείς διάδρομοι» για εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια και επισημαίνουν πως οποιοσδήποτε τέτοιος διάδρομος θα χρειαστεί τη συναίνεση της Ρωσίας.

«Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει για το θέμα αυτό πως μια λύση στο πρόβλημα με τα τροφιμα απαιτεί μια συνολική προσέγγιση, περιλαμβανομένης της άρσης κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε ρωσικές εξαγωγές και οικονομικές συναλλαγές», φέρεται να δήλωσε ο Ρουντένκο.

«Απαιτεί επίσης την αποναρκοθέτηση από την ουκρανική πλευρά όλων των λιμανιών στα οποία είναι αγκυροβολημένα πλοία. Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει την απαραίτητη ανθρωπιστική διέλευση, κάτι που κάνει καθημερινά».

Η Ρωσία είναι σε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη για το ζήτημα αυτό, δήλωσε επίσης ο Ρουντένκο σύμφωνα με ενα άλλο πρακτορείο ειδήσεων, το RIA.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται ότι ποντίζουν ελεύθερες νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ρουντένκο δήλωσε ακόμη, συμφωνα με το Ιντερφάξ, ότι ενδεχόμενη συνοδεία πλοίων της Ουκρανίας, που μεταφέρουν δημητριακά, από δυτικά πολεμικά πλοία «θα παρόξυνε σοβαρά την κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα».

Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι δεν υπάρχουν σχέδια να σταλούν βρετανικά πολεμικά πλοία για να βοηθήσουν να βγουν οι εξαγωγές τροφίμων από το αποκλεισμένο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού.

Στην Αζοφική θάλασσα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι το λιμάνι της Μαριούπολης λειτουργεί κανονικά αφού οι ρωσικές δυνάμεις που το κατέλαβαν αφαίρεσαν πλήρως τις νάρκες από αυτό.

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΤΡΟΦΙΜΑ #ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/yKhCS5u
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->