Νοθεία στη βενζίνη με νέφτι και νερό, προσοχή μπορεί να καταστραφεί ο κινητήρας (βίντεο)

Νοθεία στη βενζίνη με νέφτι και νερό, προσοχή μπορεί να καταστραφεί ο κινητήρας (βίντεο)

Με την τιμή των της βενζίνης και γενικά των καυσίμων να παίρνει την ανιούσα κάθε μέρα, πολλοί είναι οι «απατεώνες» που νοθεύουν την βενζίνη για να ρίξουν τις τιμές. Χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να καταστραφεί ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας.

Οπως είπε μηχανολόγος-μηχανικός νοθεύουν τα καύσιμα και πωλούν βενζίνη με νέφτι ή με νερό προκειμένου στη συνέχεια να πωλούν σε χαμηλότερη τιμή, σε μια περίοδο που η ακρίβεια «σαρώνει».

«Είναι ένα διάλυμα βενζίνης με διαλύτη χρωμάτων, το γνωστό νέφτι» είπε ο μηχανολόγος – μηχανικός Γιώργος Καραμέρης, δείχνοντας ένα από τα δύο μπουκάλια με τη νοθευμένη βενζίνη που εντόπισε σε ρεζερβουάρ αυτοκινήτων τις προηγούμενες ημέρες.

Το δεύτερο μπουκάλι, έχει μέσα νερό με κάποιου είδους διαλύτη. Εξηγεί ότι υγρά μέσα στα δύο μπουκάλια έχουν διαχωριστεί, λόγω του διαφορετικού βάρους τους.

Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι πηγαίνουν στα βενζινάδικα που φουλάρουν τα οχήματά τους εδώ και χρόνια τα οποία και εμπιστεύονται ακόμα και αν η βενζίνη κοστίζει λίγα λεπτά παραπάνω.

«Δεν είναι δυνατόν να πουλάνε κάτω του κόστους. Είναι αδύνατον!», δηλώνει οδηγός.

«Το φοβόμαστε αλλά εμπιστευόμαστε χρόνια αυτό το πρατήριο και δεν έχουμε παρατηρήσει κάτι επιλήψιμο», ενώ άλλος οδηγός λέει «Πηγαίνω σε αυτόν που εμπιστεύομαι!».

Τα περιστατικά νοθείας ωστόσο, αυξάνονται και οι Αρχές έχουν αυστηροποιήσει τους ελέγχους, αλλά δεν έχουν καταφέρει να βάλουν λουκέτο σε όλους τους επιτήδειους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο πρατηριούχων Αττικής Μαρία Ζάγκα, πέρσι έγιναν 11 καταγγελίες στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για λαθρεμπόριο καυσίμων και 5 για νοθεία καυσίμων.

«Το να πιάσετε κάποιον που νοθεύει ή έχει "πειραγμένες" αντλίες υπάρχει δόλος. Είναι ξεκάθαρο. Να του βάλετε το μεγαλύτερο πρόστιμο δεν τους ενδιαφέρει γιατί βγάζουν τεράστια ποσά», τονίζει η κυρία Ζάγκα και ζητεί σε τέτοιες περιπτώσεις να μπαίνει λουκέτο στα πρατήρια.

Δείτε βίντεο:

#ΒΕΝΖΙΝΗ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΚΑΥΣΙΜΑ #ΝΟΘΕΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/oZcEfKS
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη