Στο «Αττικόν» το ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων: Οι πρώτες πληροφορίες για τον μοριακό έλεγχο

Στο «Αττικόν» το ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων: Οι πρώτες πληροφορίες για τον μοριακό έλεγχο

Ο άνδρας - ρουμανικής καταγωγής που διαμένει στο Λονδίνο - έχει πυρετό και εξανθήματα σε όλο του το σώμα, ενώ νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. 

Στο «Αττικόν» - και συγκεκριμένα σε απομόνωση - νοσηλεύεται το πρώτο ύποπτο κρούσμα της Ευλογιάς των πιθήκων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 29χρονος άνδρας έχει πυρετό και εξανθήματα σε όλο του το σώμα, ενώ νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Τα πρώτα συμπτώματα τα εμφάνισε την Πέμπτη, οπότε και μετέβη σε νοσοκομείο της Κεφαλονιάς. Η σύντροφός του, ωστόσο, παραμένει ασυμπτωματική.

Τι δείχνουν οι πρώτες εξετάσεις

Οι πρώτες πληροφορίες που διακινούνται με επιφύλαξη και αφορούν τον πρώτο γύρο των εξετάσεων που διεξήχθησαν στον άνδρα «δείχνουν» ανεμοβλογιά.

Σημειώνεται πως θα διεξαχθεί και νεά μοριακή ανάλυση προκειμένου να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα για τη νόσο από την οποία πάσχει ο 29χρονος τουρίστας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ σημείωνε σχετικά:

Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης. Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

 

#ΕΥΛΟΓΙΑ_ΤΩΝ_ΠΙΘΗΚΩΝ #κρούσμα #ΑΤΤΙΚΟΝ #ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/iJecmz0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη