Έρχονται παρεμβάσεις και στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος

Έρχονται παρεμβάσεις και στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος

Ειδική «βοήθεια» θα δώσει η ΔΕΗ και οι υπόλοιπο πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας στους πελάτες που έχουν κλειδώσει τιμολόγια με σταθερή τιμή στην κιλοβατώρα και που δεν επιβαρύνονται με ρήτρες αναπροσαρμογής, όταν θα ξεκινήσει ο νέος μηχανισμός της κυβέρνησης για την μείωση της τιμής του ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι παροχοι με παρέμβαση από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι πελάτες που επέλεξαν εν μέσω ενεργειακής κρίσης να κλειδώσουν σταθερές τιμές μέσω τω σταθερών τιμολογίων της Δημόσιας Επιχείρησης, να μην πληρώνουν παραπάνω τιμή ανα κιλοβατώρα, όπως αυτή θα διαμορφωθεί από την εφαρμογή του νέου μηχανισμού που ήδη ανακοίνωσε η κυβέρνηση και θα τεθεί σε εφαρμογή από 1η Ιουλιου.

Σε πολλά από τα σταθερα τιμολόγια η τελική τιμή της kWh κυμαίνεται από 0,23 έως 0,25 ευρώ και είναι ήδη ακριβότερη από την τιμή στα κυμαινόμενα τιμολόγια τα οποία διαμορφώθηκαν μεσοσταθμικά σε 0,21 ευρώ/kWh τον περασμένο μήνα, μετά τις κρατικές επιδοτήσεις.

Με την επέκταση των επιδοτήσεων σε όλες τις παροχές και για καταναλώσεις άνω των 300 kWh τον μήνα, η τελική τιμή στη λιανική αγορά αναμένεται να μειωθεί ακόμα περισσότερα στα κυμαινόμενα τιμολόγια, αυξάνοντας το χάσμα με τα σταθερά.
Η ηγεσία του ΥΠΕΝ έχει εντωπύσει τη στρέβλωση που έχει δημιουργηθεί και ρίξει στο τραπέζι το ζήτημα ώστε οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας να αναπροσαρμόσουν τις χρεώσεις στα σταθερά τιμολόγια.

Ειδικότερα η Διοίκηση της ΔΕΗ διαβεβαίωνε πριν λίγες ημέρες το Dnews ότι θα λάβει όλες τις απαραίτητες μέριμνες ώστε η τιμή που θα έχουν τα σταθερά τιμολόγια της ΔΕΗ, μετά την εφαρμογή του νέου μηχανισμού που θα αποσυνδέσει την τιμή της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από την οριακή τιμή του συστήματος , να είναι εξίσου χαμηλές ακόμη και για τους καταναλωτές που ήδη έχουν υπογράψει 12μηνες συμβάσεις με τιμές ακόμη και 0,24 ευρώ την κιλοβατώρα.

Αυτό σημαίνει, ότι ακόμη και όσοι ήδη έχουν υπογράψει τιμές μεγαλύτερες από τα 0,16 ευρώ που εκτιμάτε από την κυβέρνηση ότι θα διαμορφωθεί το κόστος του καταναλωτή ανα κιλοβατώρα με τον νέο μηχανισμό, οι πελάτες της ΔΕΗ θα δουν αναλόγως την αναπροσαρμογή των τιμολογίων τους. Μένει να δούμε βέβαια αν επαληθευθούν οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε έναν νέο μηχανισμό για την συγκράτηση των τιμολογίων ρεύματος από την 1η Ιουλίου, όπου και θα αποσυνδέει την τιμή από αυτή της οριακής τιμής συστήματος αλλά και ουσιαστική αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής με τον τρόπο αυτό.

Ο νέος μηχανισμός που θα ισχύσει από τον Ιούλιο και για διάστημα ενός έτους σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών σε θέματα ενέργειας θέτει πλαφόν στα οικιακά τιμολόγια στα επίπεδα των 145 ευρώ η μεγαβατώρα και έως 160 ευρώ στα εμπορικά, βιομηχανικά και επαγγελματικά, ώστε να μειωθεί το κόστος ρεύματος σε όλη την οικονομική αλυσίδα και έμμεσο πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά.

#ΡΕΥΜΑ #ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/tRqWwIb
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη