-->

Παρέμβαση Μητσοτάκη για επεισόδια στο ΑΠΘ: Πρέπει όλοι να διαλέξουν βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα

eurokinissi

«Κάποιοι αναζητούν αίμα και ήρωες επεισοδίων» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του προς το υπουργικό συμβούλιο σχετικά με τα επεισόδια στο ΑΠΘ.

Για την «υποκρισία του λαϊκισμού» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τα επεισόδια στο ΑΠΘ κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

«Μερικοί νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι οποίοι προστάτευαν τα έργα κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Θα πω μόνο ότι αν κάποιοι θέλουν να ξαναμπούν με βαριοπούλες και να τα κάνουν γυαλιά καρφιά, η πολιτεία δεν θα το επιτρέψει. Και ότι αν αναζητούν αίμα και «ήρωες» επεισοδίων δεν θα τους βρουν σε συλλογικότητες με το αποκαλυπτικό όνομα «Ανομία». Και ότι, επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει: με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία; Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;»

«Ο νόμος – πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια η ιδεολογική μάχη που θα δώσουμε»

Ο πρωθυπουργός παράλληλα κάλεσε τους υπουργούς να δώσουν τη μάχη για το νόμο πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια τον οποίο παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας για «μεγάλη ιδεολογική μάχη που θα δώσουμε τους επόμενους μήνες».

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Δική μας απάντηση στο γκρέμισμα των βιβλιοθηκών είναι το χτίσιμο της νέας παιδείας, της τριτοβάθμιας παιδείας, όπως δηλώνει και το νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια το οποίο έχει εγκριθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και παρουσιάστηκε αναλυτικά χθες από την Υπουργό Παιδείας.

Είναι ένα πολύ τολμηρό και πολύ μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο, το οποίο σας ζητώ να το στηρίξουμε όλοι με πολύ μεγάλη ένταση. Αυτό θα είναι η μεγάλη ιδεολογική μάχη την οποία θα δώσουμε τους επόμενους μήνες.

Είναι ένα πανεπιστήμιο το οποίο ανοίγει νέους ορίζοντες για φοιτητές και καθηγητές. Καθιερώνει εσωτερικά προγράμματα Erasmus, παράλληλες σπουδές σε σχολές, διπλά πτυχία, startups φοιτητών, σύνδεση με την εργασία πριν ακόμα από την αποφοίτηση. Κι όλα αυτά συνδυασμένα με ένα νέο, σύγχρονο μοντέλο διοίκησης αλλά και ανάδειξης καθηγητών, το οποίο συνδυάζει τη διαφάνεια με την αξιοκρατία, στα πρότυπα που ισχύουν σε όλες τις προηγμένες χώρες».

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ #ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ #ΑΠΘ #ΦΟΙΤΗΤΕΣ #ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ_ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/9GUDtVL
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->